Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marechaussee past controle Schiphol aan

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensiePersberichten


Marechaussee past controle Schiphol aan

29-06-2001

Met ingang van zaterdag (30 juni) wordt de handbagage van reizigers op Schiphol direct na de paspoortcontrole gecontroleerd. Tot dusverre was het gebruikelijk dat de handbagage van reizigers bij de 'gate', dus kort voor het instappen van het vliegtuig, werd gecontroleerd. De maatregel bevordert de doorstroom en draagt daarmee bij aan het stipt vertrekken van vliegtuigen. De controle vindt plaats door beveiligingspersoneel onder eindverantwoordelijkheid van de Koninklijke Marechaussee.

Controle van handbagage direct na de paspoortcontrole is al ingevoerd op veel andere luchthavens. Hierdoor ontstaat een zogenoemde 'clean area', een gebied waarin iedereen zowel op reisdocumenten als handbagage is gecontroleerd. Voor de passagiers heeft het nieuwe systeem het voordeel dat er op minder plaatsen in de rij gestaan moet worden. Wel blijft gehandhaafd dat de reiziger net voor het instappen zijn 'boarding card' moet inleveren bij het personeel van de maatschappij die de afhandeling verzorgt. Ook veranderen speciale veiligheidsmaatregelen voor buitenlandse luchtvaartmaatschappijen zoals bijvoorbeeld El Al niet.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie