Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Menselijke variant BSE rukt mogelijk op

Datum nieuwsfeit: 30-06-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Van Hulzen pr adviseurs
Zoek soortgelijke berichten
Van Hulzen pr adviseurs


Menselijke variant BSE rukt mogelijk op

Amsterdam, 30 juni 2001 , 2 juli 2001 - Hoewel menselijke varianten van BSE zeldzaam zijn, is er zorg dat de BSE epidemie in Groot Brittannië en in andere Europese landen zal leiden tot een belangrijke toename van de nieuwe variant van Creutzfeldt-Jacob. De ziekte heeft onder mensen reeds 106 dodelijke slachtoffers gemaakt, waarvan 103 in Groot Brittannië. Prof. dr. A. Aguzzi van het Academisch Ziekenhuis in Zürich (Zwitserland) sprak deze zorg zaterdag uit in de Amsterdamse RAI bij de opening van het tweejaarlijkse congres van de International Society of Chemotherapy (ISC). Hij schetste het urgente belang van een snelle identificatie van de Creutzfeldt-Jacob variant en voor het ontwikkelen van een preventief middel dat een epidemie kan voorkomen.

Het congres, dat tot 3 juli duurt, staat in het teken van Compassion and Science. Vooraanstaande wetenschapsbeoefenaren uit alle delen van de wereld bespreken de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied, waarbij deze maal vooral infectieziekten en de behandeling daarvan centraal staan. Veel aandacht wordt besteed aan de toenemende resistentie van bacteriën tegen antibiotica en aan het verband tussen armoede en infecties.

Tijdens de opening van het congres, het 22e in het 40-jarige bestaan van de ISC, werd onder meer het woord gevoerd door minister Borst van Volksgezondheid, de Amsterdamse wethouder van Volksgezondheid Irik, congresvoorzitter prof.dr. J. Verhoef en de president van de ISC, T. Bergan. Tevens werd de Umezawa Award uitgereikt aan prof. E. De Clerq van de Universiteit van Leuven voor zijn uitnemende verdiensten op het gebied van chemotherapie.

Op zondag 1 juli wordt in het kader van het congres het symposium Gezondheid, Mensenrechten en Infecties gehouden. Naast een aantal vooraanstaande wetenschappers wordt tijdens dit symposium het woord gevoerd door vertegenwoordigers van onder meer Amnesty International en Artsen zonder Grenzen.

Voor nadere informatie:
Coby van Houdt, tel.06 11 27 78 90 of tijdens kantooruren 071 560 20 60

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie