Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 1-07-2001
Mediabericht 1 juli (laatste bericht 22.15 uur)

BOSHOVEN OLS heel goed verlopen

BOSHOVEN De politie kijkt (tot op dit moment, 21.30 uur) terug op een goed verlopen Oud Limburgs Schuttersfeest. Tijdens de ochtenduren lag de nadruk op de verkeersregeling. Rond het middaguur ontstond er filevorming op de A2. De politie heeft hierna het verkeer met een omleiding vanaf afslag 38 (Budel) het verkeer naar het OLS-terrein geleid waardoor de stremming snel was opgeheven.

Tijdens de optocht was de politie aanwezig in het centrum van Boshoven en op het feestterein. Er deden zich geen ernstige ongeregeldheden voor. Vlak na het middaguur zorgde een tweetal jongelui voor onrust bij de kinderspeelplaats. De politie die meteen ter plaatse kwam, wist de problemen in de kiem te smoren.
Een bromfietser is op de kruising Hulsterdijk/Boshoverdijk aangehouden nadat hij met hoge snelheid kwam aanrijden zonder helm en het stopteken van de politie negeerde. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd, had hij geen certificaat en bleek de bromfiets te zijn opgevoerd. De man (leeftijd en woonplaats onbekend) is met enkele processen verbaal naar huis gestuurd. De bromfiets werd in beslag genomen. Rond 19.00 uur werd een bezoeker gewond aan zijn gezicht nadat hij door een onbekende man met een dienblad met bier in zijn gezicht werd geslagen. De man is met snijwonden naar het ziekenhuis vervoerd.

In de politiepost die op het terrein was ingericht is slechts een aangifte binnengekomen. Het betrof de diefstal van een fiets. De OLS-organisatie gaat ervan uit dat een record-aantal bezoekers het OLS heeft bezocht. Maar liefst 70.000 mensen zijn naar het evenement toe gekomen. Ongeveer 7.000 tot 8.000 automobilisten hebben gebruik gemaakt van de gratis parkeerplaatsen. Veel bezoekers, tussen de 25.000 en 30.000, kwamen op advies van de OLS-organisatie op de fiets.

Als er nog noemenswaardige feiten plaatsvinden volgt hierover nog een bericht op Internet. Als de situatie blijft zoals hij nu is, is dit het laatste bericht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie