Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 1-07-2001
Mediaberichten 01 juli (11.30 uur)

BLERICK Fietsendief betrapt

BLERICK De politie heeft vrijdagmiddag, mede dankzij het kordate optreden van twee getuigen, een 37-jarige inwoner van het Duitse Nettetal aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets. De man nam rond 17.00 uur een fiets van een nog onbekende vrouw weg bij een winkel aan de 1e Graaf van Loonstraat. De vrouw, die op dat moment in een winkel stond, zag de diefstal en begon te schreeuwen. Hierop rende een winkelmedewerker naar buiten en zette de achtervolging in. Hij kreeg hierbij hulp van een passerende bromfietser. Op de St. Willibrordusstraat wisten zij hem tot stoppen te dwingen, waarna de verdachte de fiets op de grond gooide en wegrende richting de Maasbrug. Hier is heeft hij zich gemeld bij een patrouille van de Koninklijke Marechaussee die op de brug het verkeer stond te regelen. Hij is overgedragen aan de politie en overgebracht naar het bureau. Met toepassing van snelrecht kreeg hij een boete van 500 gulden. In verband met deze zaak is de politie op zoek naar het slachtoffer van de diefstal. Zij wordt verzocht zich te melden bij politie Venlo-centrum, telefoonnummer 0900-8844 (30 cent per minuut).

ECHT Valse meldingen

ECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 33-jarige en een 45-jarige inwoner van Echt aangehouden op verdenking van misbruik van het 1-1-2 alarmnummer. Via dit nummer waren die nacht een twintigtal vermoedelijk valse meldingen binnengekomen waarbij de melder telkens politieassistentie verzocht in verband met een grote vechtpartij in Echt. Hierbij zou sprake zijn van een vuurwapen. Omdat de overvloed aan meldingen voor veel overlast zorgde, ging een patrouille poolshoogte nemen bij het adres waarvan de meldingen afkomstig waren en waar de vechtpartij gaande zou zijn. Hier meldde de 33-jarige zich als zijnde melder, waarna hij werd aangehouden. Er werden verder geen onregelmatigheden geconstateerd. Ook de 45-jarige werd in de kraag gegrepen, maar hij verzette zich hevig tegen de aanhouding. Beide verdachten zijn overgebracht naar het bureau. De 33-jarige heeft inmiddels bekend dat hij misbruik heeft gemaakt van het alarmnummer. Uit nader onderzoek bleek dat hij in het verleden al eerder is aangehouden wegens hetzelfde strafbare feit. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen. Beide verdachten zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van de uitkomsten hiervan. Vermoedelijk zal tegen beide Echtenaren proces-verbaal worden opgemaakt, waarbij de 45-jarige ook verantwoording zal moeten afleggen wegens verzet bij aanhouding.

De politie benadrukt dat het 1-1-2 alarmnummer uitsluitend bedoeld is voor werkelijk urgente situaties. Misbruik van dit nummer kan de hulpverlening bij echte spoedeisende zaken in gevaar brengen en kan leiden tot levensbedreigende situaties. Valse meldingen zijn derhalve strafbaar en worden in behandeling genomen door de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie