Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 1-07-2001
Politiebericht Groningen
Zondag 1 juli 2001

Dagelijkse berichten

Stedum: bromfietser op autoweg
Op de Eemshavenweg, ter hoogte van Stedum, heeft de politie zaterdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 25-jarige man uit Groningen. De man reed op zijn snorfiets over de Eemshavenweg in de richting van de Eemshaven. De Eemshavenweg is autoweg. De man verklaarde tegenover de politie dat hij onderweg was naar Uithuizen. Hij is onder politiebegeleiding naar de afslag Bedum gebracht om vandaar zijn weg naar Uithuizen te vervolgen.

Groningen: straatrover aangehouden
De politie heeft zaterdagmiddag op de Asingastraat in Groningen een 30-jarige man uit het Duitse Rhauderfehn aangehouden. De man had aan het Floresplein geprobeerd een 74-jarige vrouw uit het Amerikaanse Campbelville te beroven van haar handstas. De vrouw stond op het punt een portiek van een flat binnen te gaan toen de verdachte haar tas uit haar handen probeerde te rukken. De vrouw hield de tas vast en kwam daarbij te vallen. Ze liep licht heup- en beenletsel op. De vrouw kreeg hulp van haar 79-jarige man en van twee voorbijgangers. De dader staakte daarop zijn poging de tas te stelen en ging er vandoor. De twee voorbijgangers gingen hem achterna en wisten hem in de Asingastraat te pakken en te overmeesteren. Ze waarschuwden de politie en droegen hem over aan agenten. De verdachte is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. Onderzoek heeft uitgewezen dat de man ook in Duitsland gezocht wordt voor het plegen van een beroving. Hij wordt vermoedelijk na verhoor overgedragen aan de Duitse Justitie.

Groningen: autos gestolen
Uit een stallingschuur aan het Hoornsediep in Groningen zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag een nog onbekend aantal autos gestolen. De beheerder van de loods constateerde zaterdagmorgen dat een roldeur was geforceerd. Binnen zag hij aan de opstelling van de wagens dat er meerdere waren verdwenen. Omdat eerst alle eigenaren van de gestalde autos meest oldtimers gewaarschuwd moeten worden is nog niet bekend hoeveel wagens weg zijn. Eén gestolen auto is inmiddels in Duitsland terug gevonden. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: inbreker aangehouden
In een pand van een woningbouwvereniging aan de Ruiterstraat in Groningen heeft de politie zaterdagmorgen een 30-jarige man, vermoedelijk afkomstig uit één van de Balkanstaten, aangehouden. De politie werd gewaarschuwd toen omwonenden glasgerinkel hoorden. Agenten constateerden een ingeslagen raam en binnen in het pand werd de verdachte aangetroffen. Hij had (nog) niets gestolen. De man is naar het bureau gebracht voor onderzoek en verhoor. Hij was niet in het bezit van identiteits- of verblijfspapieren en is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Meer berichten over ongeveer een uur!

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie