Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Venlo

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Venlo 1-07-2001
Mediaberichten 01 juli (15.00 uur)

ROERMOND Aanhouding verdachte

ROERMOND De politie heeft zaterdagmiddag rond 14.00 uur een 32-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel. Politieagenten trokken het kenteken van de auto waarin de man reed na tijdens preventief toezicht op de parkeerplaats aan de Ster de auto en ontdekten dat het voertuig niet verzekerd was en dat er geen APK-keuring had plaatsgevonden. Daarnaast bleek het kenteken op naam van een zogenaamde katvanger (een persoon die bereid is om tegen een vergoeding het kenteken van een ander op zijn naam te laten zetten, zodat de daadwerkelijke eigenaar zich kan ontrekken aan bepaalde verplichtingen) te staan. Toen de 32-jarige weer terug bij de auto kwam werd hij hierop aangesproken. Met toestemming werd onderzoek in de auto verricht waarbij in de achterbak een aantal kledingstukken werd aangetroffen waar de klerenhangers en de prijskaartjes nog aan vast zaten. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De kleding, met een totale waarde van ongeveer 1000 gulden bleek afkomstig te zijn uit een winkel aan de Brugstraat. De gestolen waar zal teruggegeven worden aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de 32-jarige is met toepassing van snelrecht proces-verbaal opgemaakt.

AMERICA Aanhouding verdachten

AMERICA De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.20 uur een 17-jarige en een 20-jarige inwoner van Delft aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongens hebben die nacht een bewaker van een vakantiepark aan de Peelheide weg diverse malen geschopt en geslagen. Het slachtoffer moest zich laten behandelen op de Eerste Hulp en heeft een aantal kneuzingen opgelopen.

De bewaker sprak het tweetal aan op hun gedrag omdat ze behoorlijke overlast veroorzaakten door zeer luidruchtig te zijn. Daarbij vroeg hij in welke bungalow ze thuishoorden. Toen het tweetal te kennen gaf dit niet te weten, werden zij verzocht mee naar kantoor te lopen om dit uit te zoeken. Omdat ze dit weigerden verzocht de bewaker de jongens om het terrein te verlaten. Hierop kreeg hij twee harde vuistslagen in zijn gezicht waardoor hij op de grond viel. Vervolgens werd hij geschopt en geslagen. Toen een andere bewaker hem te hulp kwam schieten renden de jongens weg. De te hulp geschoten bewaker wist rond 06.00 uur de verblijfplaats van de verdachten te achterhalen en waarschuwde de politie, die het tweetal vervolgens heeft aangehouden. Ze zijn overgebracht naar het bureau voor nader onderzoek.

STEVENSWEERT Verkeersgewonden

STEVENSWEERT Bij een verkeersongeval op het Eiland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.35 uur een 19-jarige en een 17-jarige inwoner van het Duitse Heinsberg gewond geraakt. De 19-jarige raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, waarna de auto tegen een boom tot stilstand kwam. Door de botsing kwam de 17-jarige bekneld te zitten en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

VENLO Wapens in beslag genomen

VENLO De politie heeft zaterdagavond twee slagwapens in beslag genomen. De wapens werden aangetroffen tijdens een controle van een auto bij het Wilhelminapark. De goederen zijn in beslag genomen en de eigenaar, een 22-jarige inwoner uit het Duitse Pforzheim, werd overgebracht naar het bureau. Hier is proces-verbaal tegen hem opgemaakt, waarna hij weer in vrijheid is gesteld.

ROERMOND 11 (brom)fietsers bekeurd

ROERMOND De politie heeft tijdens een controle in het centrum van Roermond 11 bekeuringen uitgedeeld. Dit gebeurde zeven keer voor het (brom)fietsen in voetgangersgebied. Daarnaast werd bekeurd voor het rijden zonder helm, het niet gebruiken van de rijbaan door een bromfietser, het niet gebruiken van de autogordel en onverzekerd rijden.

VENRAY Aanhouding verdachte

VENRAY De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 24-jarige inwoner van Gouda aangehouden op verdenking van mishandeling. De man veroorzaakte onenigheid in een horecagelegenheid aan de Langstraat en werd verzocht het pand te verlaten. Toen hij dit weigerde, werd hij door de eigenaren buiten gezet, waarbij de verdachte diverse klappen uitdeelde. Toen de politie arriveerde gedroeg de man zich nog steeds agressief en zocht hij ruzie met de inmiddels toegestroomde omstanders. Hierbij werd een nog onbekende man in zijn gezicht geslagen. De 24-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Inmiddels is de zaak afgehandeld met toepassing van snelrecht.

ROERMOND Bus in brand

ROERMOND In de nacht van zaterdag op zondag is rond 03.25 uur door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een bus, die geparkeerd stond aan de Spinsterstraat. Door het vuur raakte tevens een aantal struiken in brand. Uit voorzorg moesten de bewoners van een nabij gelegen pand hun woning tijdelijk verlaten. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Een takelbedrijf heeft de uitgebrande bus vanmorgen weg getakeld. De schade is nog onbekend. De technische recherche zal zo mogelijk de oorzaak van de brand trachten te achterhalen.

VENRAY 13 bromfietsers bekeurd

VENRAY De politie heeft vrijdag tijdens een bromfietsactie in het centrum van Venray 13 bromfietsers bekeurd. Hierbij werden zes bestuurders bekeurd vanwege het rijden met te veel vermogen, 3 voor het rijden zonder geldig certificaat, 2 voor het rijden zonder helm, 1 voor het rijden zonder gele plaat en 1 voor het negeren van een geslotenverklaring.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie