Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Motorsport: Care-Honda's in de WK-punten tijdens Zweedse GP

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht
Serie: WK
Ronden: 7/14
Datum: 1 juli 2001
Land: Zweden
Plaats: Uddevalla
Weer: Bewolkt, 20°c
Beide Care-Honda's in de WK-punten tijdens Zweedse GP!

Mill - De Grand Prix van Zweden is goed verlopen voor het Team CARE Innovation/Honda. Beide rijders, Eric Sorby en Antti Pyrhonen, wisten punten te pakken voor het WK. De zege ging naar de Noor Kenneth Gundersen, James Dobb ging in de training onderuit en brak zijn sleutelbeen.

Zaterdag:
Na de kwalificatie wedstrijden waren de rijders van Alfred Uytdewilligen al zeker van de GP start op zondag. Met een zesde plaats in zijn kwalificatie reed Eric erg sterk. Met een zesde plaats gaf hij direct zijn visite kaartje af. De Fin, Antti, plaatste zich ook direct voor de wedstrijd maar met de hakken over de sloot. Met een twaalfde plaats was hij laatste rijder in de kwalificatie die over ging naar de finale op zondag. "Beide jongens hebben vandaag zich goed laten zien. Eric is erg sterke op dit scoort circuits, een beetje supercross techniek is hier nodig. Antti is een hele andere rijder dan Eric maar hij moet even wennen aan het circuit." aldus gelegenheid teammanager Leon Giesbers. Alfred was immers afwezig omdat hij afgelopen donderdag voor de derde keer vader werd. Wendelien schonk het leven aan zoon Ismo, moeder en kind maken het goed!

Zondag:
Na het vallen van het starthek voor de wedstrijd over 35 minuten en 2 ronden waren beide heren voorin te vinden. Antti draaide de eerste bocht op een vijfde plaats in, Eric volgde op een achtste plaats. In de tweede bocht ging het echter mis met Antti die zijn TuMic getunde machine onderuit trok en in het zand beet. Vanaf een laatste plaats reed de 22 jarige Fin zich naar een vijftiende plaats, goed voor een WK-punt. Eric kende in de beginfase problemen met het vinden van het juiste ritme, toen dat gevonden was reed hij foutloos zijn wedstrijd. Met een dertiende plaats scoorde hij zijn eerste punten van het seizoen. "Ik ben trots op beide rijders, ze hebben het erg goed gedaan. Jammer dat ik er deze keer niet bij kon zijn door de geboorte van Ismo. Ik wil ook nog graag de monteurs bedanken, de nieuwe bezetting heeft keurig werk geleverd met dit geweldige resultaat." weet de trotse vader te vertellen na een erg succesvol weekend!

Volgende race:
De volgende wedstrijd om de WK punten is over twee weken in Frankrijk. Op het snelle circuit van Ernee hopen de rijders uit het Doetinchemse Honda team deze prestatie minimaal te evenaren!

Uitslag 125cc Grand Prix of Sweden:

1 Kenneth Gundersen Noorwegen KTM Champ KTM Team 41.06,121
2 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 41.18,224
3 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 41.24,376 13 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 42.22,874 15 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 42.24,285

Tussenstand 125cc na 7 van 14 de wedstrijden:

1 James Dobb Engeland KTM KTM Racing Team Nicoll 145
2 Erik Eggens Nederland KTM Champ KTM Team 101
3 Steve Ramon België Kawasaki Kawasaki Racing Team 92 18 Antti Pyrhonen Finland Honda Team CARE Innovation/Honda 14 25 Eric Sorby Frankrijk Honda Team CARE Innovation/Honda 3
- Martijn Romviel Nederland Honda Team CARE Innovation/Honda 0
Door: Steven van Kempen/KEMCO

Beide foto's gemaakt door Steven van Kempen/KEMCO zijn copyright free te gebruiken!


KEMCO Sports PR
Havikstraat 71
5451 XH MILL
The Netherlands
T: +31 (0)485 - 470291
F: +31 (0)485 - 470292
M: +31 (0)6 - 19162608
Web: www.kemco.demon.nl
E-Mail: (Meel@kemco.demon.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie