Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zilveren penning voor Vrijwillige Brandweer Diepenveen

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Deventer
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Vrijwillige Brandweer Diepenveen ingeschreven in Gulden Boek

De raad van de gemeente Deventer heeft op voorstel van het college van burgemeester en wethouders besloten de Vrijwillige Brandweer Diepenveen in te schrijven in het Gulden Boek van de stad bij gelegenheid van de viering van het honderdjarig bestaan van deze vereniging. Burgemeester J. van Lidth de Jeude overhandigde zaterdag de zilveren penning onder gelijktijdige inschrijving in het Gulden Boek.

De vrijwillige brandweer is op initiatief van de plaatselijke bevolking ontstaan en heeft zich, voortgekomen uit die plaatselijke gemeenschap, in de honderd jaar van haar bestaan door haar inzet bij brand en andere calamiteiten, een bijzondere plaats verworven in de gemeenschap van Diepenveen.

De basis voor de vrijwillige brandweer werd gelegd met het oprichten van de particuliere vrijwillige brandweer Diepenveen in 1901. In 1952 is deze vereniging vervangen door een gemeentelijke vrijwillige organisatie en na de samenvoeging van de gemeenten Deventer en Diepenveen zijn de brandweeractiviteiten opgegaan in de Brandweer Deventer. Er is in de organisatievorm een duidelijke lijn vanuit het verleden naar de huidige personeelsvereniging aan te geven.

De vrijwillige brandweer Diepenveen is in die gemeenschap een begrip. De bereidheid om zich gedurende een groot aantal jaren in te zetten bij calamiteiten was groot. Dit was een aanvullend argument om tot het besluit tot inschrijving te komen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie