Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe dienstregeling Arriva in Groningen

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Groningen

20
JUN
16.15

Persbericht

Nieuwe dienstregeling Arriva in Stad
19-06-2001

Vandaag heeft het College van B&W van de gemeente Groningen de nieuwe dienstregeling voor het openbaar vervoer per 1 juli a.s. in de stad vastgesteld. In hoofdlijnen wordt de huidige dienstregeling voortgezet. Basis daarvan is een geïntegreerd openbaar vervoernet in en rondom de stad Groningen. Daarop aanvullend zullen zowel in het ontsluitend als in het verbindend net, maar ook in de inzet van de Stadstaxi verbeteringen worden doorgevoerd.

Toch worden ook de nodige wijzigingen doorgevoerd. Deze zijn mede tot stand gekomen dankzij de op- en aanmerkingen die Arriva via klantenpanels verzamelt. Daarnaast zijn ook de chauffeurs met hun dagelijkse praktijkervaring betrokken bij het opstellen van de dienstregeling. Er is dus van twee kanten beter gekeken naar de praktijk en beider signalen zijn in de stadsdienstregeling verwerkt.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

* De wijken De Held en Gravenburg krijgen in de ochtendspits ieder kwartier een aparte spitssneldienst (lijn 18) waarvoor Citybussen worden ingezet.

* Er komen extra vroege ritten op werkdagen en op zaterdag. Ze sluiten aan op de vroege Intercitytreinen naar de Randstad. Het gaat dan om de treinen van 6.18 en 6.38 uur. Deze aansluitingen worden overigens op de streeklijnen inmiddels ook geboden.
* Op lijn 2 en 8 wordt de Stadstaxi (die tot nu toe een half uur van tevoren gebeld moet worden) omgezet in een Lijn-Stadstaxi, dat wil zeggen dat deze volgens een vaste dienstregeling rijdt, van halte tot halte. Voordeurservice blijft mogelijk, maar dan moet uiteraard wel gebeld worden.

* Het nieuwe bedrijventerrein Eemspoort wordt (naast de blijvende stadstaximogelijkheden) vanaf 1 juli ook breed bediend door lijn 9 in de ochtend- en middagspits. Dit betekent dat men tussen 7.00 en 9.30 uur s ochtends en tussen 15.00 en 17.30 uur s middags met een gewone lijnbus naar dit bedrijventerrein kan reizen.
* Op een deel van lijn 11 (Grote Markt Zernike) wordt de frequentie als gevolg van een groot aanbod opgevoerd in spitsperioden, met behulp van streekbussen.

* Op de lijnen 3 en 6 gaan extra bussen op de koopzondagen rijden.
* Lijn 15 (Hoofdstation-Zernike) blijft in de kortere vakanties en de eerste en laatste week van de zomervakantie zijn gewone dienstregeling rijden.

* Voor de woonwijk Piccardthof wordt een stadstaxisysteem opgezet.
* De dienstregeling van het P+R Citybus-systeem wordt in het nieuwe busboekje opgenomen.

Bovenstaande wijzigingen zullen - samen met een aantal andere verbeteringen en wijzigingen - in een paginagrote advertentie in de Groninger Gezinsbode van 20 juni a.s. worden vermeld. Het nieuwe busboekje is vanaf eind juni bij alle bekende verkooppunten en de chauffeur verkrijgbaar.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie