Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gezamenlijke aanpak ziekteverzuim sector zorg en welzijn

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: PGGM
Zoek soortgelijke berichten
PGGM


Gezamenlijke aanpak ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid binnen sector zorg en welzijn
Binnen de sector zorg en welzijn en in afzonderlijke branches wordt op dat gebied veel ondernomen en geregeld waarbij afstemming, coördinatie en uitwerking veel toegevoegde waarde kan opleveren.

Als startpunt voor deze gezamenlijke aanpak is PGGM samen met de sectorraad zorg en welzijn een intensieve communicatiecampagne richting de sector begonnen. Onderdeel daarvan is een heldere brochure over ziekteverzuim, reïntegratie en de nieuwe wetgeving die daarover per 1 januari 2002 in werking gaat. Vervolgens wil PGGM in overleg met werkgevers en werknemers een platform Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid oprichten, waarmee een volgende stap kan worden gezet op het terrein van verzuimbestrijding. PGGM heeft de heer drs. P.H.B. Pennekamp gevraagd als voorzitter van dit platform. Peter Pennekamp (49 jaar) is sinds 1995 directeur-generaal bij het ministerie van VWS en zal zijn dienstverband bij de rijksoverheid na de zomer beëindigen.

Het platform Ziekteverzuim en Arbeidsongeschiktheid zal mogelijkheden voor stroomlijning van de verzuimregelingen verkennen en komt met plannen voor de verdere aanpak van het verzuim binnen de zorgsector. Daartoe behoort ook het beperken van de uitstroom naar de WAO (zie bijvoorbeeld het rapport van de commissie Donner).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie