Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afsluitend persbericht over de TT in Drenthe

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Afsluitend persbericht over de TT
12:06 zondag 1 juli 2001

Martin Panman
0651611628

Mede dankzij de inzet van vele politiemannen en vrouwen en vele vrijwilligers (en vele andere instanties) is de TT en alle festiviteiten daaromheen rustig verlopen. Vanzelfsprekend heeft ook het publiek daar een forse steen aan bijgedragen.

Natuurlijk waren er wel een aantal incidenten.
Zo gebeurden er dit TT weekeinde een aantal verkeersongevallen waarbij gewonden vielen. In Assen op de Weiersstraat vloog vrijdag een skelter uit de bocht en kwam in het publiek terecht. Daarbij raakten drie mensen gewond. Op de Haarweg kwam vrijdagavond een politiemotorrijder te vallen en in zijn val werd ook een andere motorrijder geraakt, die ook kwam te vallen. Beiden werden gewond. In Witten op een camping kwamen zaterdagavond ook twee motorrijders met elkaar in botsing. Daarbij raakten vier personen gewond. In Huis ter Heide wilde een man op de fiets het sluisje in de Kolonievaart oversteken. Hij kwam van de TT en vermoedelijk door iets te veel alcohol gebruik ging het mis. Hij kwam in het water terecht en werd licht gewond. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis.

De Politie motorpool, die bijgestaan werden door Duitse collegas namen slechts vijf motoren in beslag omdat de bestuurders zich niet aan de regels hielden. Een Duitse motorrijder moest 1375 gulden betalen omdat hij te veel drank op had en een burnout maakte. Volgens Harry Fieten van het motorteam gedroegen de meeste bestuurders zich verhoudingsgewijs rustig.

Er zijn op dit moment 4 aangiftes binnen van diefstal van motoren. Verder is er vele malen aangifte gedaan van diefstal vanaf motoren, zoals kentekenplaten, helmen, leren tassen en andere onderdelen. Ook uit tenten op de campings werd nogal eens wat gestolen. Een verdachte werd aangehouden omdat hij een aantal T-shirtjes had gestolen van een kraampje op de Stekkenwal.

Een man uit Stramproy meende ongestraft een bierblikje tegen een politieauto aan te kunnen gooien. Dit koste hem 100 gulden.

Aan en afvoer
Door de hevige regenval van zaterdagmorgen werden de toegangen van een aantal parkeerplaatsen zo slecht, dat daarover geen verkeer meer mogelijk was. Dit had tot gevolg dat een aantal parkeerplaatsen niet optimaal gebruikt konden worden en dat het verkeer doorgestuurd moest worden andere parkeerplaatsen. Hierdoor ontstonden wat langere wachttijden dan voorgaande jaren. Ook kwam het verkeer naar de TT wat later op gang. Terwijl er nog verkeer naar de TT toe wilde gaan, begon de afvoer ook al op gang te komen. Nagenoeg alle bestuurder hadden begrip voor de situatie.

Steekpartij
Tijdens de afvoer gingen een aantal personen ter hoogte Spier met elkaar op de vuist. Op de A28 reed het verkeer stapvoets in de richting van Hoogeveen. Daar reed al geruime tijd een taxibusje met tien passagiers. Naast de taxibus reed een personenauto, waarvan een vrouw de auto bestuurde en haar vriend naast haar zat. Het taxi busje had de deuren open en de inzittenden provoceerden kennelijk de inzittenden van de naast hen rijdende auto. Op een gegeven moment stapte een van de inzittende van de taxi uit en ook de man die naast de bestuurster van de personenauto zat stapte uit. Het kwam tot een vechtpartij waarbij ook drie andere inzittenden van de taxi aan mee deden. De vier personen liepen steek wonden op en raakten gewond. Verdere gegeven zijn nog niet bekend.

Fietsen vernield
Bij boekhandel Iwema aan de Ged. Singel zag de politie dat mannen twee damesfietsen vernielden. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ze bekenden de feiten en wilden de schade wel betalen. Toen de politie terug ging naar de fietsen, bleken deze weg te zijn. De politie verzoekt de eigenaressen zich te melden op het politiebureau aan de Weiersstraat.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie