Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Andere kredietverlening Kredietbank Ede

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Andere kredietverlening Kredietbank Ede

Door wettelijke maatregelen moeten de gemeentelijke kredietbanken met ingang van 1 juli 2001 de kredietverlening gaan beperken. Dat geldt ook voor de Kredietbank Ede. De Kredietbank heeft jarenlang aan een ieder die daarvoor in aanmerking kwam een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kunnen verstrekken. Met ingang van 1 juli 2001 komt daarin verandering. Vanaf die datum wordt de dienstverlening beperkt tot sociale kredietverlening; de commerciële kredietverlening wordt dan beëindigd. Dit houdt in dat de Kredietbank kredieten kan verstrekken aan personen die vanwege hun inkomen niet of niet op redelijke voorwaarden terecht kunnen bij commerciële banken of andere kredietverstrekkers. De vorm van het krediet blijft ongewijzigd; dat kan net als nu worden verstrekt in de vorm van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Ook de (gunstige) voorwaarden en tarieven blijven onveranderd.

Wie kunnen vanaf 1 juli 2001 voor een krediet terecht bij de Kredietbank Ede?

Dat zijn:


* De 65 jarigen en ouderen.

* Personen met een (gezins)inkomen tot 130% van het bruto minimumloon (dat is nu fl. 3.307,- per maand).
* Personen die voor het oplossen van hun schulden een saneringskrediet behoeven.

* Personen met een "beschadigd" kredietverleden blijkend uit een achterstandscodering bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel.
* Personen, die zonder borgstelling van een overheidsinstantie geen krediet kunnen krijgen.

De kredietaanvrager moet verder woonachtig zijn in het werkgebied van de bank en over voldoende aflossingscapaciteit beschikken.

Daarnaast kunnen degenen waarvan een kredietaanvraag door een andere officiële bank is afgewezen met dezelfde kredietaanvraag bij de Kredietbank terecht, ongeacht hun inkomen. Er zijn wel andere aanvullende voorwaarden.

Voor meer informatie kunt u terecht bij de Kredietbank Ede, Beukenlaan 4 in Ede of via de telefoonnummers (0318) 68 01 11 en 68 01 10. De bank is geopend op maandag, dinsdag en woensdag van 9.00-14.00 uur, op donderdag van 9.00-12.00 en van 14.00 tot 20.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uurEde, 20 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie