Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ikhebeenidee.nl start activiteiten in Drenthe tegen geweld

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. NAT.CAMPAGNE TEGEN GEWELD

Hoe voorkom je (zinloos) geweld?

Ikhebeenidee.nl start activiteiten in de provincie Drenthe

Wie hebben de beste ideeën om geweld en gebrek aan respect tegen te gaan? Die vraag is vanaf 1 juli 2001 actueel in de provincie Drenthe. Ben je een leerling van een basis- of middelbare school dan kun je terecht op www.ikhebeenidee.nl. Natuurlijk kan ook ieder ander dit adres bezoeken. Op deze site, een hoogstandje van de kunstenaars Kamagurka, Matto le D. en de Doggybites kun je een idee indienen dat geweld tegengaat. Een jongerenjury bekijkt alle ideeën en de beste worden binnen één maand uitgevoerd.

Het project is in Zuid Holland en Noord Brabant van start gegaan. Meer dan 115.000 jongeren hebben www.ikhebeenidee.nl inmiddels bezocht en vele duizenden ideeën zijn door scholieren aangedragen en een aantal is ook uitgevoerd. Zo is er een project rond een nieuwe gedragscode gestart op basis- en middelbare scholen, zijn er projecten door jongeren van verschillende culturele achtergronden gestart, zijn er tentoonstellingen georganiseerd, komt er een speciale door jongeren op te zetten en te onderhouden website rond het onderwerp pesten enz. Voor een overzicht kijk op www.ikhebeenidee.nl.

Het project in Drenthe start op 1 juli a.s. tijdens het festival tegen geweld dat op die dag plaats heeft in het centrum van Emmen. Er is toffe muziek, dans, rap en nog heel veel meer. Kom ook kennismaken met het programma. Het project ikhebeenidee.nl in Drenthe wordt gesteund door de provincie en door de ministeries van Justitie en dat van Volksgezondheid Welzijn en Sport, en een aantal bedrijven.

Festival tegen geweld
Organisatie: Stichting Lievebeheersje Emmen
Centrum Emmen
Zondag 1 juli 2001 Vanaf 14.00 uur

Ikhebeenidee.nl, is een initiatief van de Stichting Nationale Campagne tegen Geweld

Meer informatie:
(Ikhebeenidee@home.nl)

Meer informatie over dit bericht:
Afd voorlichting: 073-6127950

22 jun 01 14:24

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie