Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tentoonstelling en Galerieopening MOORART in Ten Post

Datum nieuwsfeit: 01-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT

Tentoonstelling en Galerieopening MOORART op 1 juli 2001

Op 1 juli a.s. wordt in het Groningse dorp Ten Post een nieuwe galerie geopend alwaar met name zowel in Nederland als in Hongarije wonende kunstenaars van Hongaarse komaf de kans geboden wordt zich in Nederland te profileren.

De MOORART Gallery wordt door de in 1988 uit Hongarije afkomstige galeriehoudster Erzsi Moor als HuisGalerie begonnen. "Een landelijke, rustige omgeving is een heerlijke plek om kunst te bekijken en te kopen". Men kan hier alle bestaande kunstvormen tegenkomen, waarbij bij de openingsexpositie is gekozen voor Schilderijen (Marianne Benkö), Glassculpturen (Mari Mészáros), Keramische beelden (Ágnes Bozsogi) en Glasobjecten (Ágnes Smetana).

Hongaarse kunstenaars zijn hier in Nederland nog onvoldoende onder de aandacht gebracht. Een ware schat aan, ten dele nog onbekende kunstenaars die graag ook buiten hun land zeker aandacht en bekendheid verdienen. De MOORART Gallery kiest de meest veelbelovende van hen uit om hier in Nederland naamsbekendheid te verwerven. Erzsi Moor heeft reeds in de negentiger jaren een galerie in de Duitse Ruhrgebied-stad Hagen bedreven. Toen lag de nadruk op hedendaagse glaskunst. Dit is overigens ook nu nog een kunstvorm die zij in Nederland zou willen helpen 'promoten': een zwaar ondergewaardeerde en soms zelfs miskende kunstuiting waar het publiek node mee bekend zou moeten worden gemaakt.

De galerie is gehuisvest in een 19e eeuwse 'herenboerderij' gelegen aan het romantische Damsterdiep, dat door het Groningse landschap slingert in het noordoosten van ons land. Een reisje naar deze, in de wonderschone provincie Groningen gelegen HuisGalerie is het zeker waard om te worden ondernomen. De expositie duurt van 1 juli tot en met 1 augustus en is te bezichtigen op 7, 8, 14, 15, 21 en 22 juli van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

De expositieopening zal op 1 juli om 15.00 uur door Ir. Fred Dubbeling, Honorair Consul van Hongarije worden verricht.

Ten Post, 27 juni 2001

Afzender:
Erzsi Moor
Damsterdiep Zuidzijde 8
9792 PH Ten Post (Gr.)

http://www.moorart.nl/

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie