Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

B&W deventer blijven bij samenvoegen Bathem en Deventer

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

IN REACTIE NAAR PROVINCIE: B EN W DEVENTER BLIJVEN BIJ SAMENVOEGEN BATHMEN EN DEVENTER

In een reactie op het herindelingsontwerp gemeente Bathmen van gedeputeerde staten van Overijssel, blijft het college van burgemeester en wethouders van Deventer bij zijn standpunt dat samenvoeging van de gemeenten Deventer en Bathmen de beste keuze is. De voornaamste overwegingen daarbij zijn de sterke maatschappelijke oriëntatie van Bathmen op Deventer, de historische en geografische samenhang tussen beide Sallandse gemeenten, de wens om de ontwikkelingsmogelijkheden van het gebied, waaronder de zone langs de A1, onder één bestuurlijke regie te brengen en het ontbreken van overtuigende alternatieven. De Deventer gemeenteraad neemt op 2 juli een standpunt in.

Dit standpunt en de overwegingen daarbij zijn een voortzetting van de lijn die de (voormalige) gemeente Deventer al sinds 1996 heeft gekozen in de discussies over de bestuurlijke organisatie in Zuidwest Salland. Dit is ook ingebracht in het overleg met de provincie Overijssel op 30 januari. Verder sluit dit aan bij de onderbouwing van het herindelingsplan Bathmen van gedeputeerde staten van Overijssel van 1 juni, waarbij zij kiezen voor herindeling van Bathmen met Deventer en andere varianten afwijzen.

Gedeputeerde staten van Overijssel hebben op 1 juni het herindelingsontwerp Bathmen vastgesteld en voor inspraak vrijgegeven. De bevolking heeft van 7 juni tot en met 1 augustus gelegenheid tot inspraak. De betrokken gemeentebesturen kunnen hun standpunt uiterlijk 7 september kenbaar maken.

Gedeputeerde staten van Gelderland behandelen op 11 juni het herindelingsontwerp Achterhoek,

De Graafschap en De Liemers. Gedeputeerde staten gaat in het voorstel uit van samenvoeging van de gemeenten Gorssel, Lochem en Bathmen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie