Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tumorcelkenmerken voor verbeteren behandeling borstkanker

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Promotie

Tumorcelkenmerken voor verbeteren behandeling borstkanker

Om de behandeling van borstkanker te kunnen optimaliseren is kennis over de kenmerken van tumorcellen van groot belang. Carolien Schröder onderzocht methoden om zeer kleine uitzaaiingen (micrometastasen) op te sporen in de bloedbaan. In een laboratoriumonderzoek ontwikkelde zij daarnaast een celkweekmethode om die micrometastasen op te laten ruimen door lichaamseigen afweercellen. Micrometastasen kunnen zich ontwikkelen tot uitzaaiingen. Schröders detectiemethode is gebaseerd op het celkenmerk EGP-2 (epitheliaal-glycoproteïne-2). EGP-2, dat voorkomt op de celmembraan van onder andere borstkankercellen, kan gebruikt worden als 'marker' om kankercellen op te sporen. In haar klinische onderzoek ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie