Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspelden voor actieve wijkbewoners Rotterdam

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspelden voor actieve wijkbewoners

Han Snaaijer en Rini de Otter, actieve wijkbewoners van het Oude Westen, hebben uit handen van wethouder Hans Kombrink een Erasmusspeld ontvangen. De gemeentelijke onderscheiding werd hen toegekend vanwege hun jarenlange inzet voor de wijk het Oude Westen en zijn bewoners. Han Snaaijer en Rini den Otter zijn al meer dan 20 jaar als vrijwilliger actief in de Aktiegroep het Oude Westen.

Han Snaaijer is nauw betrokken bij het maken en distribueren van de buurtkrant die maandelijks verschijnt en is dagelijks aanwezig in de Buurtwinkel. Hij zorgde er ook voor dat de geschiedenis van het Oude Westen sinds 1988 op foto is vastgelegd.

Rini den Otter heeft zich als vrijwilliger jarenlang ingespannen voor de organisatie van kinderactiviteiten in de wijk. Verder was de Otter lid van de beheerscommissie van wijkcentrum Odeon en is hij bestuurslid van de speeltuinvereniging Weena. Ook is hij al meer dan 14 jaar vrijwilliger in de dierenhof en lid van de steungroep van Aktiegroep Het Oude Westen.

Wethouder Kombrink noemde de inzet van beide vrijwilligers van onschatbare waarde voor het Oude Westen: 'Mensen zoals Han en Rini zijn het cement voor het sociale leven in de wijk'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie