Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Eindhoven gaat fietsen ruimen in binnenstad

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 2 juli 2001, no. 106

"Laat je fiets niet op de bon slingeren"

Gemeente gaat fietsen ruimen in binnenstad

De gemeente Eindhoven start deze week opnieuw een actie in de binnenstad om het voetgangersgebied te zuiveren van verkeerd geparkeerde (brom)fietsen en achtergelaten wrakken. Zes weken lang deelt de Eindhovense Stadswacht waarschuwingen uit in de vorm van stuurhangers met het opschrift "Laat je fiets niet op de bon slingeren!". Daarna wordt overgegaan tot het verwijderen van de fietsen en het uitdelen van flinke boetes.

Acht jaar geleden voerde de gemeente Eindhoven met succes een soortgelijke actie. Het effect daarvan lijkt nu weggeëbd. Hoewel de gemeentelijke stallingsfaciliteiten in de binnenstad tegenover acht jaar geleden zijn verbeterd en verruimd, vervallen steeds meer fietsers in de oude gewoonte hun rijwielen daar te plaatsen waar deze niet thuis horen en waar deze overlast of zelfs gevaar opleveren voor andere gebruikers van de openbare ruimte. Een reden voor de gemeente om de actie te herhalen.

Sancties nodig
Eerst duidelijk waarschuwen en dan handhaven. Op die manier wil de gemeente het voetgangersgebied vrij en leefbaar houden. Sancties zijn nodig om dit te bereiken en erger te voorkomen. Zelfs de inmiddels bekende, Eindhovense cabaretier Theo Maassen moest in 1994 erkennen dat hij op de hoogte was van de maatregelen. Hij was het er weliswaar niet mee eens dat zijn verkeerd gestalde fiets door stadswachten werd verwijderd, maar hij moest erkennen dat het toepassen van sancties wel effectief was.

Totaalprogramma
Het ruimingsplan maakt deel uit van een groter geheel aan continue beheersmaatregelen. Het totaalprogramma beoogt onder meer terugkeer van groen in de openbare ruimte, aankleding van voetgangersgebieden, sfeervoorzieningen en schoonhouden van promenades, perken en portieken. Het geheel moet een basis leggen voor een prettige, uitnodigende atmosfeer in de Eindhovense binnenstad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie