Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Pinkroccade neemt salrisverwerking onderwijs over van OCENW

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen

persbericht

Nummer:
90

Directie:
voorlichting

03-07-2001

Status:
informatie

OCenW draagt salarisverwerking onderwijs over aan PinkRoccade

Het ministerie van OCenW heeft de verantwoordelijkheid voor de salarisverwerking voor het onderwijs overgedragen aan PinkRoccade nv. PinkRoccade heeft een licentie gekregen voor tien jaar voor het beheer, het onderhoud en de exploitatie van het salarissysteem (CASO systeem). De continuïteit en de kwaliteit van de salarisverwerking blijven daarmee gewaarborgd. Er komt een gebruikersorganisatie waarmee PinkRoccade zal overleggen over de kwaliteit van de dienstverlening en de tarieven daarvan. Tot en met het jaar 2002 zijn deze tarieven vastgesteld, daarna worden de voorwaarden tussen de gebruikersorganisatie en PinkRoccade bepaald.
De salarisverwerking voor vrijwel alle onderwijsinstellingen in Nederland wordt al 35 jaar uitgevoerd via het CASO salarissysteem. Met dit systeem worden de salarissen berekend en uitbetaald. Daarnaast levert het systeem informatie en premiebetalingen aan de fiscus, het ABP, de uitvoeringsinstellingen voor de sociale zekerheid en specifiek voor het onderwijs werkende organisaties als het Vervangingsfonds (Vf), Participatiefonds (Pf), Spaarfonds en Risicofonds.

Met de overdracht naar PinkRoccade voldoet het ministerie aan de interne richtlijnen van marktwerking en overheid. Ook schept OCenW duidelijkheid in de verantwoordelijkheidsverdeling tussen instellingen en OCenW, waar het gaat om de salarisverwerkingen. De instellingen kunnen zelf kiezen hoe en door wie zij de salarissen laten berekenen en betalen. Wel heeft het ministerie gezorgd voor een ongestoorde voortgang van de CASO-dienstverlening aan de instellingen die dat wensen. De licentieovereenkomst is op 29 juni jl. getekend.

Al bij de ontwikkeling van het Caso-systeem speelde PinkRoccade een belangrijke rol. Sinds de ingebruikname in 1966 verzorgt PinkRoccade het beheer, het onderhoud en de exploitatie van het systeem. Enkele jaren geleden werd het systeem door PinkRoccade in opdracht van OCenW volledig gemoderniseerd. Naast de salarisverwerking voor het onderwijsveld - circa 2800 werkgevers met circa 400.000 personeelsleden en een gezamenlijke loonsom van circa 24,5 miljard gulden per jaar - verzorgt PinkRoccade de salarisverwerking voor onder meer de centrale overheid en de twee grootste gemeenten in Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie