Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vragen PvdA over kinderdagverblijf Dikkertje Dap in Aalsmeer

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 28 juni 2001

VRAGEN VAN HET LID HAMER (PVDA) AAN DE STAATSSECRETARIS VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

1. Hebt u kennis genomen van het bericht inzake het besluit van de gemeente Aalsmeer dat kinderdagverblijf Dikkertje Dap uiterlijk per 30 augustus gesloten dient te zijn, waardoor de opvang van een dertigtal kinderen niet langer meer mogelijk is? (1)

2. Acht u het billijk dat de argumentatie voor de sluiting is dat het huidige bestemmingsplan de functie van kinderdagverblijf niet toestaat, terwijl het in dit soort situaties niet ongebruikelijk is om, in afwachting van een wijziging van het bestemmingsplan, de situatie vooralsnog te gedogen via een artikel 17 procedure?

Wat is in dit verband uw oordeel over de afwegingen van de gemeente Aalsmeer om tot beëindiging van het kinderdagverblijf over te gaan en de mogelijkheid van een tijdelijke vrijstelling van het bestemmingsplan af te wijzen?

3. Bent u bereid uw invloed bij de gemeente Aalsmeer aan te wenden om de - tijdelijke - voortzetting van kinderdagverblijf Dikkertje Dap op de huidige locatie mogelijk te maken, mede gezien de tekorten aan kindplaatsen die zich óók in Aalsmeer voordoen, opdat vooralsnog de ca. dertig kinderen kunnen worden opgevangen en hun ouders aan het werk kunnen blijven? Wilt u daarbij in uw beschouwing betrekken dat het kinderdagverblijf volledig voldoet aan de eisen ten aanzien van (brand)veiligheid en hygiëne, zoals gesteld door de gemeente?

(1) Aalsmeerse Courant, 27 juni 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie