Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cadans klaar voor overgang gulden naar euro

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CADANS

Cadans klaar voor Euro

Zeist, 2 juli 2001

Cadans klaar voor overgang gulden naar euro

De systemen van uitvoeringsinstelling Cadans zijn euro-proof. De generale repetitie waarin de situatie van 1 januari 2002 is nagebootst, is succesvol verlopen. Dat betekent dat in de maand januari een bedrag van zo'n 420 miljoen euro aan uitkeringen WW, WAO en Ziektewet in de nieuwe munteenheid betaald kan worden. Cadans heeft ervoor gekozen om in één keer de totale administratie en de geautomatiseerde systemen aan te passen. In de laatste week van 2001 worden bij Cadans bedragen in guldens vervangen door bedragen in euro's.

De voorbereidingen voor een soepele overgang zijn twee jaar geleden gestart. In totaal moeten zo'n 10 miljard verschillende gegevens in het systeem worden omgerekend. Niet alleen de bedragen die in de toekomst betaalbaar worden gesteld, maar ook alle bedragen uit het verleden. Naast alle Cadansprocessen zijn ook hulpmiddelen als geautomatiseerde systemen, brieven, formulieren, brochures en handboeken aangepast.
Werkgevers zijn geïnformeerd om ook de premie-inning goed te laten verlopen. In 2002 is er slechts één uitzondering, de jaaropgave over 2001: daarbij worden de bedragen nog in guldens vermeld. Op jaarbasis gaat het bij de premie-inning van Cadans om een bedrag van ruim vier miljard euro.

Als zich bij de definitieve overgang onverhoopt toch problemen voordoen staat een team van specialisten klaar om de nodige maatregelen te nemen. Zo is ervoor gekozen om zoveel mogelijk proces engineers stand-by te houden, verdeeld over de verschillende vestigingen van Cadans.

Cadans verzorgt de uitvoering van de Ziektewet, de WAO en de WW voor anderhalf miljoen mensen. Deze mensen zijn werkzaam in onder meer de gezondheidszorg, detailhandel en ambachten, grootwinkelbedrijven en de reinigingsbranche. In totaal zijn 117.000 werkgevers uit deze branches bij Cadans aangesloten.

Vanaf 1 januari 2002 maakt Cadans samen met de andere uitvoeringsinstellingen en het Lisv onderdeel uit van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV).

Voor nadere informatie:

Marcel Pisa
Tel: (030) 694 97 55
Fax: (030) 694 97 65
Privé: (0346) 28 24 14


02 jul 01 10:20

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie