Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cliffs of Moher vanuit ander perspectief

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 02 JULI 2001

Cliffs of Moher vanuit een ander perspectief

De Liscannor Ferry Company in Liscannor, Co. Clare biedt sinds kort sightseeing trips per boot aan, waarbij je langs de wereldberoemde Cliffs of Moher vaart. Het scheepje biedt plaats aan 44 gasten en vertrekt van Liscannor Harbour (hier is de uitvinder van de onderzeeeër, John Philip Holland geboren!). Binnen een kwartier komen de kliffen in zicht.

Op verzoek kan de boot door groepen worden ingehuurd voor tochten langs de kust en naar de eilanden. Kaartjes voor de trip kunnen aan de Pier van Liscannor aangeschaft worden.

Voor meer informatie:
Joe Garrihy,
Tel: 00 353 65 68 22 915, Website: www.liscannorferry.com

Angela's Ashes Walking Tours

Naar aanleiding van het wereldberoemde boek `Angela's Ashes', tocht in het voetspoor van Frank McCourt.

Voor meer informatie:
Mr Mick O'Donnell
St. Mary's Action Centre,
Nicholas Street,
Limerick
Tel/Fax: 00 353 61 318106. Tijdens weekeinde Tel: 00 353 61 327108

De wandeling kost £4 per persoon. Er zijn ook groepstarieven: groep van 10 personen £35, groep van 20 personen £45

De Walking Tour vertrekt van maandag t/m vrijdag om 14.30 uur vanaf Limerick Tourist Information Office en duurt ongeveer 2 uur. In het weekeinde alleen op afspraak.

Tours naar Lough Derg bieden ontspanning van lichaam en ziel

De Lough Derg Break biedt een driedaagse pelgrimstocht en een dag retraitre (zonder vasten of blootvoets wandelen).

Voor boekingen en/of informatie:

Lough Derg, St. Patrick's Purgatory, Pettigo, Co Donegal. Tel/Fax: 00 353 72 61518,
E-mail: (info@loughderg.org)
Of bezoek website: www.loughderg.org

FESTIVALS EN EVENEMENTEN

Carlsberg Hooves `n Grooves, 13-15 juli

Twee dagen paardenraces .... Drie dagen muziek!

De wedrennen zijn op vrijdagavond en zaterdagmiddag. Zaterdag is familiedag. Gedurende het weekeinde staan Juliet Turner, Paul Burch (Lambchop) en WPA Ballroom (USA), Jo Marsh Band, Loudest Whisper, Blue Moose, Whelan Brothers, en nog vele anderen op het programma

Voor meer informatie:

www.wexfordraces.ie of www.hoovesandgrooves.com Tel: 00 353 53 44634.

Nieuw Festival in New Ross, Co Wexford
JFK Dunbrody Festival, 20-22 juli 2001

Hoogtepunten van dit nieuwe festival zijn openlucht concerten van Sharon Shannon, Barrage, Aslan en de Bootleg Beatles.

Tijdens het festival wordt het nieuwe bezoekerscentrum van het geheel volgens originele plannen nagebouwde Dunbrody emigrantenschip, officieel geopend. Bezoekers krijgen hier een goed beeld van de omstandigheden aan boord van de schepen die de vele Ierse emigranten over de wereldzeeën vervoerden.

Tijdens het festival worden tochten georganiseerd naar de voormalige hofstede van de Kennedy-familie in Dunganstown, net buiten New Ross.

De openlucht concerten zijn rond 22.30 uur afgelopen en dan nemen de pubs de feestelijkheden over. De Guinness Pub Music Trail zorgt er voor dat je in bijna elke pub ter plaatse live muziek kunt horen. Op straat is het een levendige boel, want ook daar hoor je overal muziek, maar zie ook veel kleurrijke straatentertainment!

Onderdeel van het festival zijn ook:

Tweedaagse viswedstrijd, New Ross Angling Lake, Oaklands Jean Kennedy Smith Summer School over migratie Pipe Band Kampioenschap
HetDuitse Tall Ship de'Roald Amundsen' in New Ross Port

Voor meer informatie:

Wexford Tourism
Amy Whelan, Marketing Executive
Tel: 00 353 53 65068, Email: (wextour@iol.ie)

De Kerrygold Horse Show, Dublin, 8-12 augustus 2001

De Dublin Horse Show is een van de belangrijkste internationale ruiterevenementen en zal dit jaar voor de 128ste maal plaatsvinden. Het springconcours heeft een prijzenpakket van meer dan Irp 325.000

De Kerrygold Horse Show is de enige CSIO show in Ierland, met als prestigieus onderdeel het Kerrygold Nations' Cup Team evenement. Dit is onderdeel van een wereldwijde competitie, waarbij teams van 4 ruiters hun land vertegenwoordigen en strijden om de eer om de Aga Khan Challenge Trophy te winnen.

Naast de Nations' Cup zijn er 10 andere internationale competities waaronder, de Kerrygold Puissance en de Kerrygold International Grand Prix. 9 augustus is Ladies' Day.

Voor een volledig programma kunt je terecht op de website www.rds.ie/kerrygold

De show begint elke dag om 9.00 uur en eindigt om 18.30 uur.

Voor reservering van tickets:
The Kerrygold Horse Show 2001, RDS, Ballsbridge, Dublin 4. Tel: 00 353 1 668 0866, Fax: 00 353 1 660 4014, Email: (ticketing@rds.ie)

Fleadh Cheoil na hÉireann - Listowel, County Kerry, 24-26 augustus 2001

De Fleadh Cheoil na hÉireann, ook wel de All-Ireland Fleadh genoemd, is een van de belangrijkste traditionele muziekfestivals in Ierland en zal dit jaar weer plaatsvinden in Listowel, Co. Kerry.

De Fleadh is a weekend van non-stop entertainment met céilís, straat- en pubsessies, gig rig entertainment, etc. Belangrijk zijn de competities op alle traditionele instrumenten waaraan meer dan 4000 muzikanten deelnemen. De winnaars kunnen zich wereldkampioen noemen. Er zijn wedstrijden voor solisten, groepen en bands. De belangrijkste titel is de All-Ireland Céilí Band titel. Meer dan 10.000 muzikanten komen normaal gesproken op dit evenement af en het bezoekers aantal ligt rond de 200.000.

Tionól Leo Rowsome, Co Dublin - 27/29 september 2001

Het neusje van de zalm voor de liefhebbers van traditionele Ierse muziek. De Tionól wordt georganiseerd ter nagedachtenis aan Leo Rowsome, een van de beste uilleann pipers ter wereld en de grondlegger van het Ierse instituut ter bevordering van traditionele muziek, dans, literatuur en theater Comhaltas Ceoltóirí Éireann.

Het festival vindt plaats in Cultúrlann na hÉireann, Monkstown, Co. Dublin en omvat traditionele muziek, zang, tentoonstellingen en een céilí en concert.

Correcte data voor Rose of Tralee Festival 24-28 augustus 2001

(In tegestelling tot wat in eerder publicaties is gecommuniceerd)

Heritage Week, 2-9 september 2001

Het equivalent van onze Nederlandse Nationale Monumentenweek. Ierland doet voor de 11de keer mee aan dit inmiddels internationale evenement. Verspreid over het land worden, al met al zo'n 400 evenementen georganiseerd, varierend van wandelingen, lezingen en tentoonstellingen tot muziek recitals.
Een volledig programma kan worden opgevraagd. Tel: 00 353 1 64 72 466.

Nieuw Kerry Film Festival, 4-7 oktober 2001

Een nieuw jaarlijks evenement dat tijdens het Rose of Tralee Festival officieel geintroduceerd zal worden. Tijdens het vierdaagse festival worden met name korte, in Iers gesproken, films vertoond in plaatsjes als Dingle, Killarney, Tralee en Listowel.
Het festival wordt ondersteund door de Arts Council.

Voor meer informatie:
Maurice Galway - Artistic Director/Samhlaoicht, Tel: 00 343 66 712 9934
Kate Kennelly - Arts Officer/Kerry County Council, Tel: 00 353 66 718 3541
Noreen Cassidy - Chief Executive/Rose of Tralee Festival, Tel: 00 353 66 712 1322.

PWA Irish Wave Grand Prix, 4-14 oktober 2001

(Windsurfing - Dingle, Co Kerry)

Door de Professional Windsurfers Association (PWA) opgenomen als onderdeel van hun `world tour'. De Irish Wave Grand Prix werd voor de eerste keer gehouden in Dingle in 2000. Er worden dit jaar 1000 deelnemers verwacht uit 18 landen.

Voor meer informatie:
Gerry Dawson, Email: gerry@ssm-freesport.com

Dublin City Marathon, 29 oktober 2001

Dit wordt de 22ste Dublin City Marathon. De Dublin Marathon staat nu op de 7de plaats in Europa en het doel van de organisatie is uiteindelijk tot de top 4 door te dringen. Momenteel doen er 2800 Ieren mee en zijn er 6200 overzeese deelnemers uit de USA, Groot Brittannie, Canada, Frankrijk en de rest van Europa.

Voor informatie:

Carol McCabe, Tel: 00 353 1 626 3746
Website: www.dublincitymarathon.ie

TUINEN

Tramore House Gardens, Co Waterford, officieel geopend

Tramore House werd rond 1880 gebouwd en had in zijn glorietijd een prachtige Victoriaanse tuin. Het stadje Tramore was toen ook een welgesteld Victoriaans resort.

Tramore House Gardens is volledig gerestaureerd en in originele staat gebracht. Tramore House werd al in 1995 volledig opgeknapt.

De tuin is ruim een hectare groot. De voortuin van het huis is volledig herplant met bukshout, rozen, kattekruid, lavendel en clematis.

De achtertuin eindigt in een serie paden door een stuk bos. Die paden leiden naar een vijver, stroompje en een rotstuin. Langs de hoofdroute vind je prachtig bloeiende borders, die door heggen worden beschermd tegen de zoute zeelucht. Een theekoepeltje en zitje aan het eind van de tuin in combinatie met de grotten en waterbeplanting roepen de weelderige sfeer van de voormalige Victoriaanse tuinen op. Het duurt een jaar of twee voor de tuin volgroeid is.

Waterpartij

Via een bronzen zeepaardje wordt water aangevoerd, dat stroomt dan in de vijver en stroomt vervolgens door om uiteindelijk als een watervalletje tussen rotsen in een lager gelegen vijver te eindigen.

Zeepaardje

Het zeepaardje is het symbool van Tramore en van Waterford Crystal en refereert aan het (tragische) maritieme verleden van deze regio. 1816 was een fataal jaar. 363 mensen verdronken toen de het schip de "Sea Horse' in Tramore Bay verging. De beroemde `Metalman' werd opgericht ter nagedachtenis aan de
verdronken bemanning en passagiers.

Geopend: Het hele jaar, werkdagen.
Toegang: gratis

Voor meer informatie:
Mr Lar Power,
Tel: 00 353 51 386303 of 00 353 86 230 7516.

MUSEA

GLÓR - Nieuw Irish Music Centre in Ennis, Co. Clare

Dit nieuwe muziekcentrum zal in oktober 2001 geopend worden en zal met name gebruikt worden voor live concerten met de beste traditionele Ierse en folk muziek.

Het ligt in de bedoeling dat het muziekcentrum technologie, muziek en mensen bij elkaar brengt. Digitale archivering, netwerk technologie en audio-uitzendingen zullen tot de belangrijkste activiteiten behoren

Het ultra moderne gebouw waar GLÓR wordt gevestigd is uniek in Ierland. Het centrum is het hele jaar geopend voor publiek. Een unieke manier voor bezoekers om (verder) kennis te maken met de diversiteit en de levendigheid van Ierse muziek.

Voor meer informatie:

Glór - Irish Music Centre
Katie Verling, ,
Ennis, Co Clare.
Tel: 00 353 65 684 5370,
Fax: 00 353 65 684 5372,
Email: (kverling@eircom.net)

Regio van de maand:

CORK: VOOR ELK WAT WILS

Vanaf 7 mei j.l. vliegt Ierland's nationale luchtvaartmaatschappij Aer Lingus tweemaal per dag rechtstreeks vanaf Schiphol Amsterdam naar de tweede stad van Ierland, Cork, waarbij je gebruik kunt maken van zeer aantrekkelijke tarieven!

Een goede reden om het graafschap en de stad die dezelfde naam dragen eens onder de loep te nemen, want we willen allemaal, naast adembenemende natuurschoon, ook voldoende (actieve) vakantiemogelijkheden hebben.

De natuurliefhebbers zitten goed. Met name West Cork beschikt over een onbedorvenheid die je in West Europa bijna niet meer tegenkomt. Schitterende baaien en liefelijke heuvels waar het felle rood van de bloeiende fuchsiahagen extra kleur geven aan het groene landschap. Ook de dorpen met hun huizen in vele verschillende pasteltinten dragen bij aan de kleurrijkheid van dit graafschap.

Actieve vakantiegangers kunnen hun hart ophalen aan de diverse mogelijkheden. Er zijn verschillende plaatsen van waaruit sportvissersboten de zee op gaan, zoals Cobh, Crosshaven, Kinsale en Courtmacsherry. Er zijn speciale fietsroutes uitgezet die je langs de mooiste plekjes van Cork voeren en ook zijn er legio wandelmogelijkheden. Wie zich liever te paard voort beweegt kan terecht bij diverse manages, waaronder het Equestrian Centre in Millstreet, waar een aantal jaren geleden het Eurovisie Song Festival werd georganiseerd.

Dit jaar staat het graafschap Cork ook nog eens bol van de evenementen!

Even een overzicht:

Vanaf begin mei t/m augustus, Shamrock West Cork Garden Trail; een tuinenfestival, waarbij diverse (prive) tuinen open zijn voor publiek
28 juni - 1 juli Murphys Irish Open, Fota Island Golf Course 31 aug. - 2 september Cape Clear Island International Storytelling Festival
11 - 14 oktober 25ste International Gourmet Festival in Kinsale, speciaal festijn voor lekkerbekken
14 - 21 oktober Cork Film Festival, Cork City 26 - 29 oktober Guinness Jazz Festival, Cork City

Nieuw in de regio zijn o.a.:

Literary Walking Tours, Cork City

Vanaf juni tot september worden 2 x per week, op dinsdag en donderdag, Literary Walking Tours georganiseerd door OLGA (Official Local Guiding Association) De wandeling begint bij het Imperial Hotel, South Mall om 19.30 uur. De wandeling eindigt bij een Ierse pub met de parchtige naam `An Spailpin Fanac', waar deelnemers kunnen genieten van een gratis pint Beamish Stout.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie. Tel: 00 353 21 429 16 49

Titanic Bar & Restaurant, Cobh, Co. Cork

De voormalige West Star Line Terminal (eigenaars van de Titanic) in Cobh is nu omgebouwd tot een restaurant en bar waar de herinnering aan deTitanic en het tijdperk van luxe cruiseliners hoog wordt gehouden. In het verleden deden veel van deze schitterende schepen Cobh (voorheen Queenstown) aan.

Het restaurant heeft twee eetzalen, de Cunard en de Dean Room. De Dean Room is opgedragen aan Milvina Dean, de jongste overlevende van de Titanic ramp, die ook het restaurant officieel heeft geopend. De Cunard Room is een replica van het Veranda Café aan boord van de Titanic.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Titanic Queenstown. Tel: 00 353 21 485 5200, E-mail: (titanic@titanicqueenstown.com), Website: www.titanicqueenstown.com

Titanic Trail Cobh

De Titanic Trail is een wandeling door Cobh (voorheen Queenstown), waarbij de verschillende pleisterplaatsen die geassocieerd worden met de Titanic en haar eigenaar de White Star Line, worden bezocht. Daarnaast zijn ook andere attracties van historische en/of maritieme interesse, zoals de ierse emigratie en het tot zinken brengen van de Lusitania, in de wandeling opgenomen.

De wandeling start dagelijks om 11.00 uur voor het Commodore Hotel in Cobh en duurt ongeveer 90 minuten. Verder wordt er onderweg Guinness geproefd en eindigt de wandeling met een kop koffie in de Titanic Bar & Restaurant. Kosten Irp 4,75 per persoon. (ong. Fl. 13,-)

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michael Martin van Titanic Trail. Tel: 00 353 21 481 52 11, E-mail: info@titanic-trail.com, Website: www.titanic-trail.com

Naast de Titanic Trail organiseert Michael Martin in Cobh ook de Ghost Walk of Cobh.

Deze vertrekt elke dinsdag, donderdag en zaterdag om 20.30 uur vanaf de Pillars Bar in Cobh en duurt ongeveer 75 minuten. Kosten Irp 5,00 per persoon (ong. Fl 14,-)

Kinsale Ghost Tours

Elke maandag, woensdag en vrijdag kun je deelnemen aan deze wandeling van ongeveer een uur en een kwartier. Verzamelpunt is de Tap Tavern, waar tickets voor deelname een half uur voor vertrek kunnen worden gekocht. Kosten Irp 6,00 per persoon (ong. Fl 17,-).

Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van Kinsale en verhalen over de French Prison, de vloek van St. Multose, kidnappers, de smokkelaarshaven, de Slag om Kinsale in 1601 en de mysterieuze witte dame.

Voor meer informatie, tel: 00 353 86 855 50 43

Voor meer informatie over Cork in het algemeen of bovengenoemde evenementen en producten in het bijzonder kunt u ook contact opnemen met:

Cork Regional Marketing
Tel: 00 353 21 487 67 78
E-mail: (crm@indigo.ie)

Voor informatie over rechtstreekse vluchten naar Cork: Aer Lingus
tel: 020 - 6238620
Website en online boekingen: www.aerlingus.com

Nieuwe Websites

www.irishweddingday.com : Dit is een goede site voor diegene die trouwplannen hebben.

Voor meer informatie:

Mr Lloyd Hardy
T/A Wedding Days,
50 Sion Hill,
Castlebar, Co Mayo. Email: (lloydhardy@eircom.net)

www.beo.ie : Dit is een nieuwe website voor Gaelic-speakers wereldwijd.

Vanaf juni heeft Beo ook informatie voor hen die de Ierse taal aan het leren zijn. Je vindt er advies, maar ook leuke opdrachten om je taalvaardigheid te verbeteren. Bain sult as!

www.irelandwelcomesyou.com Nieuwe toeristische website

www.festivals.travel.ie : Deze speciale `product' site is een aanvulling op sites van het Iers Verkeersbureau die ingaan op speciale interesses van de consument en geeft informatie over ierse festivals.

Andere product sites zijn:

www.golf.travel.ie
www.angling.travel.ie
www.walking.travel.ie
www.heritage.travel.ie
www.languagelearning.travel.ie
www.equestrian.travel.ie
www.incentive-ireland.ie

Voor meer informatie:

Iers Verkeersbureau
Annemiek van der Steen
Tel: 020 - 5306054 (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie