Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Hollands Midden

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 2 juli 2001

Mishandeling Noordwijk (D1) De politie heeft op zondag 1 juli omstreeks 02.30 uur een 29-jarige man uit Noordwijk aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 21-jarige man uit zijn woonplaats. De 21-jarige man stond met vrienden te praten op de Grent voor een horecagelegenheid toen de 29-jarige man aan kwam lopen, tegen de 21-jarige liep en zich in het groepje mengde. Toen de 21-jarige hier op reageerde werd hij door de andere geslagen. Hierdoor ontstond tussen die twee een gevecht dat verder ging op de grond. De 21-jarige man werd vervolgens met een kapot glas gesneden in een vinger. Hij liep hierdoor zwaar letsel aan de vinger op. De man is hevig bloedend overgebracht naar het LUMC. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden onder invloed Hillegom (D1) Tijdens een alcoholcontrole heeft de politie op zondag 1 juli omstreeks 05.30 uur een 31-jarige automobilist uit Nieuw Vennep aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De ademtest gaf een restultaat aan van 560 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zes uren.

Diefstal uit bedrijf Hillegom (D1) In een supermarkt aan 't Palet is op maandag 2 juli omstreeks 03.15 uur ingebroken. De inbreker(s) gooide(n) de schuifdeur van de hoofdingang in en namen uit de zaak onder andere een hoeveelheid rookwaren mee. De politie onderzoekt de inbraak.

Bromfiets(en) in de brand Katwijk (D2) Op zaterdag 30 juni om 01.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Melkweg in Katwijk een bromfiets in de brand stond. De brandende bromfiets lag tegen een toegangsdeur van een appartementencomplex aan waardoor aanzienlijke brandschade ontstond aan de gevel van het complex. De brandweer heeft de brand geblust. Getuigen hebben gezien dat een aantal jongeren die avond met de bromfiets gecrost hebben zonder toestemming van de eigenaresse. De 30-jarige eigenaresse uit Katwijk heeft aangifte gedaan van diefstal en vernieling van haar bromfiets. Terwijl de brandweer onderweg was naar de brandende bromfiets op de Melkweg kreeg de politie nog een melding van een brandende bromfiets op de Hoorneslaan in Katwijk. Ter plaatse bleek ook daar een bromfiets in de brand te staan die tegen de gevel van de tweede flat op de Hoorneslaan stond. De brandweer heeft ook deze brand geblust. De beide bromfietsen zijn afgevoerd. Getuigeverklaringen worden opgenomen en de politie stelt een onderzoek in.

Auto in de brand Katwijk (D2) Op zaterdag 30 juni om 04.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Cleyn Duindreef in Katwijk een auto in de brand stond. Ter plaatse bleek dat de brandende auto naast een woning geparkeerd stond. De politie heeft de bewoners gewekt en uit voorzorg uit huis gehaald. De brandweer heeft de autobrand geblust. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De technische recherche stelt een onderzoek in. De auto is volledig uitgebrand en afgesleept naar een garagebedrijf.

Fietser over de kop Warmond (D2) Op maandag 2 juli om 01.00 uur is een 28-jarige fietser uit Warmond op de Dorpsstraat in Warmond door nog onbekende oorzaak met zijn fiets over de kop gevlogen. De man werd met een hoofdwond door de ambulance overgebracht naar het LUMC. Aanrijding met gewonde Zoeterwoude-Rijndijk (D3) Op zaterdag 30 juni om 06.30 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een bromfietser op de Stadhouderslaan in Zoeterwoude. De 34-jarige bestuurster van de personenauto afkomstig uit Leiden reed op de Hoge Rijndijk en wilde rechtsaf de Stadhouderslaan inrijden. Zij zag daarbij de 26-jarige bromfietser uit Leiderdorp over het hoofd die op het fietspad rechtdoor reed. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht ter controle van een pijnlijke schouder. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Kop-Staart Aanrijding met letsel Hazerswoude-Dorp (D3) Op zaterdag 30 juni om 15.00 uur heeft er op de Hoogeveenseweg in Hazerswoude een kop-staart aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's. De 52-jarige bestuurster van de voorste personauto afkomstig uit Hazerswoude-Dorp is tezamen met een 49-jarige inzittende vrouw van de achterste auto door de ambulance naar het Rijnland Ziekenhuis gebracht met nekletsel.De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Frontale aanrijding auto-bromfietser Woubrugge (D3) Op zondag 1 juli om 19.30 uur heeft er ter hoogte van de A. De Graaflaan in Woubrugge een frontale aanrijding plaats gevonden tussen een personenauto en een bromfietser beiden afkomstig uit Woubrugge. De 40-jarige bestuurster van de personenauto reed op de Wilgenlaan in de richting van de rotonde toen opeens de 18-jarige bestuurder van de bromfiets op zijn bromfiets kwam aanrijden en niet voldoende rechts hield waardoor een frontale aanrijding ontstond. Door de aanrijding vatte de bromfiets vlam en ook de bestuurder ontkwam niet aan de vlammen. De ambulance die snel ter plaatse was heeft de bromfietser met ernstige brandwonden aan de bovenbenen met een spoedtransport naar het ziekenhuis gebracht. Bij onderzoek bleek de bestuurder van de bromfiets vermoedelijk geen helm droeg, niet in het bezit was van een geldig bromfietscertificaat en verzekering.De bestuurster van de personenauto met haar twee inzittende kinderen van 7 en 11 jaar zijn opgevangen door buurtbewoners. De politie alsmede de technische verkeerspolitie hebben een onderzoek ingesteld en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed Leiderdorp (D3) Op zondag 1 juli om 22.00 uur is tijdens een alcoholcontrole op de Zijldijk in Leiderdorp een 39-jarige bestuurder van een personenauto afkomstig uit Leiden aangehouden terzake het rijden onder invloed van alcohol.De man blies tijdens de alcoholtest op straat een A-indicatie waarop de man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Leiderdorp. Bij de ademanalysetest blies de man 470 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Zinloos geweld Leiden (D4) Een 15-jarige jongen uit Leiden is zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur door een nog onbekende jongen mishandeld bij de ingang van de V&D op de Aalmarkt. Bij het naar binnengaan kreeg hij onverwachts een duw en vervolgens een vuistslag. Hierdoor raakte hij even buiten bewustzijn. Daarna kreeg hij nog enkele klappen. De dader was in het gezelschap van een tweede jongen die bij dit alles toekeek. Na afloop zijn de twee jongens richting Donkersteeg weggelopen. De jongen Leidenaar heeft een zwelling achter het oor en een uitgescheurd oorlelletje.

Krattendief aangehouden Leiden (D4) Een 35-jarige Leidenaar is zaterdagavond 30 juni aangehouden op verdenking van diefstal van een flessenkrat. Bij een supermarkt aan de Stevensbloem wist hij de krat weg te nemen. Hierbij werd hij gezien door een getuige. Een uur later hield de politie de Leidenaar aan in de Nieuwsteeg. De krat werd in zijn auto gevonden. De verdachte bekende de diefstal.

Bromfietser rijdt kanaal in Leiden (D4) Een 19-jarige Leidenaar is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.30 uur met zijn bromfiets het kanaal ingereden. Hij reed onder invloed van alcohol over het Cronesteinpad en verklaarde niet goed te hebben gezien dat er een bocht in de weg zat. Hierdoor reed hij door een visserstentje heen rechtstreeks het kanaal in. De brommer is door de brandweer uit het kanaal gehaald. De jongeman bleek een ademalcoholgehalte van 285 ug/l te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 1 uur.

Dronken fietser rijdt tegen auto Leiden (D4) Een 34-jarige Leidenaar is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.50 uur op de kruising Ketelmeerlaan/IJsselmeerlaan/Torenmolen tegen een passerende auto aangereden. Doordat hij gedronken had, verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de flank van de auto aan. De ademanalyse wees een ademalcoholgehalte van 895 ug/l uit. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 11 uur. Hij verklaarde dat hij niet wist dat je met alcohol op niet op de fiets mag rijden. Hij dacht dat dit alleen voor de auto en de brommer gold.

Auto rijdt sloot in Leiden (D4) Een 38-jarige Leidenaar is zondagavond omstreeks 18.45 uur met zijn 5-jarige zoontje met de auto de sloot langs de Hadewijchlaan ingereden. Hij raakte eerst de stoeprand en raakt vervolgens bij het corrigeren van de auto de macht over het stuur kwijt. De auto belandde op de kop in de sloot. De man kwam op eigen kracht uit de auto en wist hierna met hulp van omstanders zijn zoontje uit de auto te halen. Beiden hielden aan het ongeval wat kneuzingen en schaafwonden over.

Leidenaar van bromscooter beroofd Leiden (D4) Een 18-jarige Leidenaar is zondagavond omstreeks 20.00 uur van zijn bromscooter beroofd. Hij werd in de tunnel onder Haagweg door klemgereden door een andere bromscooter met daarop twee personen. De passagier trok het slachtoffer van de bromscooter af waardoor deze in de bosjes belandde. Hierop gingen de daders er met zijn bromscooter vandoor.

Auto rijdt door na aanrijding Leiden (D4) Een 17-jarige bromfietser is zondagavond omstreeks 22.00 uur aangereden door een auto op de hoek Zijlsingel/Hoge Rijndijk. Vervolgens is de automobilist doorgereden. De bromfietser had pijn aan zijn linkerbeen door de aanrijding. Ook was er schade aan de brommer.

Aanrijding en rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op vrijdag 29 juni omstreeks 18.45 uur een 59-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. De automobilist reed over de Poolsterstraat in de richting van de Sterrenlaan. Op de Poolsterstraat net na een bocht naar rechts verloor de automobilist de macht over het stuur en reed tegen een geparkeerde auto rechts van de weg. De ter plaatse gekomen politie liet de automobilist blazen. De test gaf een uitslag aan van 640 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zeven uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding en rijden onder invloed Alphen aan den Rijn (D5) De politie heeft op zondag 1 juli omstreeks 13.00 uur een 77-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het veroorzaken van een aanrijding. De automobilist stond geparkeerd op het parkeerterrein van de midgetgolfbaan langs de Burgemeester Bruinslotsingel. Bij het achteruit rijden reed hij tegen een andere geparkeerde auto aan. Omdat de bestuurder van deze auto vermoedde dat de automobilist onder invloed was pakte hij de autosleutels af van de automobilist en waarschuwde de politie. De politie nam vervolgens een ademtest af bij de Alphenaar. Deze gaf een uitslag aan 995 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van twaalf uren. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Woninginbraak Nieuwerkerk a/d Ijssel (D6) In twee woningen aan de De Populier werd op in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 juni ingebroken. In beide gevallen werd het bovengaas van de berging opengeknipt. Uit een van de woningen werden twee uitlaten van een scooteren, twee helmen, een band, een fiets, skeelers, een hogedrukreiniger en een stereo-installatie meegenomen.

Fiets in de brand Waddinxveen (D6) De politie heeft op zondag 1 juli omstreeks 04.35 een brandende fiets op het Stationsplein moeten blussen. Twee fietsen die ernaast stonden liepen eveneens schade op. Vermoedelijk is de brand aangestoken aangezien onder de fiets enkele kranten lagen.

Gouwenaar van telefoon beroofd Gouda (D7) Een 16-jarige jongen uit Gouda is vrijdagmiddag omstreeks 15.50 uur van zijn mobiele telefoon beroofd. Hij liep door de Vrouwesteeg waar hij twee jongens passeerde. Een van hen pakte hem bij zijn arm en de ander bedreigde hem met een mes en dwong hem de telefoon af te staan.

Mishandeling Gouda (D7) Een 30-jarige Katwijker is vrijdagvond omstreeks 18.15 uur betrokken geraakt bij een vechtpartij. Hij liep met een vriend over de Korte Groenendaal toen hij tegen iemand aanbotste. Hierop ontstond een woordenwisseling en vielen er klappen tussen de onbekende en de vriend van de Katwijker. Toen de Katwijker tussen beide wilde komen, sloeg de onbekende hem, waarna deze ervandoor ging. De Katwijker en zijn vriend ontdekten toen dat zijn portemonnaie weg was. Ze vermoedden dat de onbekende deze meegenomen zou kunnen hebben. Hierop renden ze achter de man aan. Opnieuw ontstond er een worsteling. De onbekende ontsnapte echter. De Katwijker heef aangifte gedaan. Hij hield aan de worsteling een wond op het voorhoofd en jukbeen over.

Hotspotcontrole Gouda (D7) Bij controle van de zogenaamde hotspots zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen bekeurd wegens wildplassen aan de Markt. Een van hen werd aangehouden wegens openbare dronkenschap.

Geluidsoverlast Reeuwijk (D7) In samenwerking met de milieudienst Midden-Holland zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag geluidsmetingen verricht bij diverse horecagelegenheden in Gouda, Reeuwijk en Bodegraven. Bij een horecagelegenheid in Reeuwijk werd een te hoge waarde gemeten. Tegen de eigenaar is proces-verbaal opgemaakt. In totaal werden dertien horecagelegenheden gecontroleerd.

Van telefoon beroofd Bodegraven (D7) Een 24-jarige Bodegraver is zaterdagochtend omstreeks 03.30 uur van zijn telefoon beroofd op de Brugstraat. De telefoon werd uit zijn handen gerukt waarna hij twee jongens zag wegrennen. Hij heeft aangifte gedaan.

Aanrijding ten gevolge van rijden onder invloed Gouda (D7) Op zondag 1 juli om 01.30 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden tussen twee personenauto's op de Burgemeester Jamessingel in Gouda. De 46-jarige bestuurder afkomstig uit Oegstgeest moest remmen voor rood licht.De 50-jarige bestuurder van een personenauto die achter hem reed kon niet remmen en reed tegen de achterzijde van zijn voorganger aan. De 50-jarige bestuurder afkomstig uit Waddinxveen werd door de politie aangehouden terzake het rijden onder invloed. De man blies bij de ademanalysetest op het bureau 900 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en proces-verbaal is opgemaakt.

Voetganger aangereden, motorrijder rijdt door Stolwijk (D8) Een 18-jarige man uit Berkenwoude is op zaterdag 30 juni omstreeks 04.50 uur gewond geraakt nadat hij was aangereden door een onbekend gebleven motorrijder. De Berkenwoudenaar stak over bij de voetgangersoversteekplaats op de Bilwijkerweg. Hij werd hier aangereden door een zwarte motor die vanaf de Jan Steenlaan naar links afsloeg de Bilwijkerweg op. De voetganger kwam ten val en liep diverse schaafwonden op. De man is overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

Algemene verkeerscontrole Zevenhuizen-Moerkapelle (D8) Bij een algemene verkeerscontrole op vrijdag 29 juni op de Bredeweg werden 21 processen verbaal opgemaakt. Drie voor het rijden door het rode licht bij de spoorwegovergang en 17 voor het rijden zonder de veiligheidsgordel. Een automobilist reed in een voertuig zonder kentekenplaat.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden snelheidstoezicht Naast snelheidscontroles met behulp van radarmeting, maakt de politie ook regelmatig gebruik van laserguns. Motorrijders bepalen met de lasergun de snelheid van het passerend verkeer en rijden in het geval van een snelheidsovertreding de automobilist of motorrijder na. Zo werd zaterdag 30 juni gecontroleerd op de N206 ter hoogte van Katwijk. Een 38-jarige man uit Katwijk maakte een proefrit in een nieuwe auto, die hij mogelijk wilde kopen. Daarbij reed de man 156 km/u waar maximaal 100 was toegestaan. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. Even later hield de politie een 21-jarige man uit Katwijk aan. Met 158 km/u kwam hij voorbij. Ook zijn rijbewijs is ingenomen. alcoholcontroles Het Regionaal Verkeershandhavingsteam controleerde de afgelopen week bijna 1000 bestuurders op het gebruik van alcohol in het verkeer. Donderdagnacht hield de politie een alcoholcontrole op de Oegstgeesterweg in Leiden. Een 41-jarige man uit Oegstgeest is hierbij aangehouden. Bij de blaastest blies hij 870 ug/l; ongeveer 2,00 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Eén automobilist passeerde de controlelocatie ondanks het stopteken dat hem was gegeven. Met behulp van het kenteken werd zijn woonadres achterhaald.. De man is even later bij zijn woning alsnog aangehouden. De 51-jarige Warmonder blies 495 ug/l; ruim 1,00 promille en bleek dus onder invloed te rijden. De man krijgt een proces-verbaal en zal voor moeten komen. verkeershandhaving in de komende week: maandag 2 juli t/m zondag 8 juli Op de doorgaande wegen door de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles. Controles op het dragen van de veiligheidsgordel vinden maandag plaats in Leiden, Voorschoten, Sassenheim, Warmond en Voorhout. Dinsdag in Leiderdorp , Roelofarendsveen en Leimuiden en woensdag in Hillegom en Lisse. Donderdag houdt de politie gordelcontroles in Oegstgeest, Rijnsburg en Valkenburg. In Leiderdorp wordt donderdag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer. Zaterdag zal een alcoholcontrole worden gehouden op de Schoonhovenseweg tussen Gouda en Stolwijk.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie