Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Congresprogramma Nationaal Dubo Centrum krijgt inhoud

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Bestaande stad, duurzame stad:
Congresprogramma krijgt inhoud, vakbeurs krijgt vorm

Met nog 3 maanden te gaan wordt het menens met de Nationale Dubo Dag 2001 (8 november, De Doelen, Rotterdam). De contouren van de plenaire opening, met keynote speaker Henk Hofland, de 4 Debatten en de 32 verschillende parallelsessies krijgen steeds meer inhoud. De getekende vakken op de beursplattegronden worden in snel toenemende mate concrete stands van professionele en gespecialiseerde exposanten. Niet voor niets nadert het aantal ingeschreven deelnemers nu al de 300 en is eenderde deel van het beursvloeroppervlak inmiddels verkocht.

Binnen het centrale thema Bestaande stad en duurzaamheid worden 8 verschillende parallelsessies (van elk een uur) aangeboden. Onderwerpen zijn onder andere het IPSV (het Innovatieprogramma Stedelijke Vernieuwing), OEI en EPL (Optimale Energie-infrastructuur en Energieprestatie op Locatie), duurzame monumentenzorg en Hoogvliet, voorbeeld van strategische wijkaanpak waarbij vele aspecten van duurzaamheid aan de orde zijn. Ook wordt over de grens gekeken op welke wijze steden daar aan de slag zijn met duurzaamheid in relatie tot stedelijke vernieuwing om vervolgens de vertaling te maken naar de Nederlandse praktijk.

Ook het thema Consument wordt belicht in 8 verschillende parallelsessies. Gezondheid en leefbaarheid ruimtelijke kwaliteit, particulier opdrachtgeverschap en het verleiden van de consument zijn hierin kernbegrippen.

Overige thema's
DIOC de ecologische stad stelt in 4 opeenvolgende parallelsessies verschillende cases aan de orde op verschillende schaalniveaus: van regio naar stad, de wijk en de buurt en woning en bouwdeel.

Behalve op de beursvloer komen ook in het congresprogramma innovatieve technieken aan de orde: lage temperatuur verwarming, domotica en duurzaam installeren.

Het thema infrastructuur wordt zowel theoretisch als praktisch uitgewerkt. De geheel nieuwe versie van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen GWW wordt toegelicht, praktijkvoorbeelden passeren de revue (proces en product) en het hoe en waarom van duurzaam aanbesteden komt uitgebreid aan bod.

Speciaal voor docenten worden enkele parallelsessies aangeboden rondom onder meer het verbeteren van de aansluiting van het onderwijs op de beroepspraktijk en de mogelijkheden om gezamenlijk leermaterialen te ontwikkelen en ervaringen uit te wisselen.

Daarnaast zijn er enkele sessies waarin het gaat om convenanten: het Klimaatconvenant en, met een blik op de toekomst, prestatiegerichte convenanten en mogelijkheden voor gemeenten om invulling te geven aan dergelijke afspraken.

Website Dubo Dag
Voor de onderwerpen die in De Debatten centraal staan, wordt verwezen naar de virtuele Dubo Dag. Hier is ook te lezen wie aan de verschillende debatten deelnemen. De definitieve inhoud van de parallelsessies wordt, inclusief sprekers, op korte termijn eveneens op de website gepubliceerd.
En wat is er efficiënter om uw virtuele bezoek te benutten om direct te zorgen voor een gegarandeerde toegang op 8 november tot de Nationale Dubo Dag? Meld u online aan als deelnemer; in september ontvangt u het volledige congresprogramma.

Exposeren op de vakbeurs
De vakbeurs is opgebouwd rondom de congreszalen en gratis te bezoeken door de congresdeelnemers (circa 1.500 personen) en door relaties die hiertoe uitgenodigd zijn door standhouders.
Op 950 m² wordt er plaats geboden aan bijna 100 gespecialiseerde exposanten, waaronder onder anderen projectontwikkelaars, bouwbedrijven, adviseurs, gemeenten, energiebedrijven, toeleveranciers en onderwijs- en kennisinstellingen.

Nieuw dit jaar zijn de themapaviljoens, die zorgen voor een naadloze aansluiting op de inhoud van het congres:

* Bestaande stad: exposerende partijen houden zich onder meer bezig met stedelijke vernieuwing

* Bewoner, gebruiker, consument: exposanten zijn bijvoorbeeld belangengroepen, organisaties op het gebied van gezondheid en veiligheid, kenniscentra, catalogusbouwers en projectontwikkelaars
* Energie en water: exposanten zijn onder anderen producenten, adviseurs, vertegenwoordigers van waterschappen
* Onderwijs en kennis: deelnemers aan dit paviljoen demonstreren waar welke kennis en kennisproducten te halen zijn: uitgeverijen, onderwijsplatforms, nascholing en brancheorganisaties.

Voor meer informatie over de expositiemogelijkheden: raadpleeg de website of neem contact op met Helga van Tuinen, telefoon (010) 412 47 66 of h.van.tuinen@dubo-centrum.nl.

2 juli 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie