Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Online inspiratie voor duurzame grond-, weg- en waterbouw

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten
Nationaal Dubo Centrum

Nieuw: www.dubo-gww-wijzer.nl
Online inspiratie voor duurzame grond-, weg- en waterbouw

Sinds kort kent het internet een nieuwe website, speciaal gericht op duurzame grond-, weg- en waterbouw: de dubo GWW wijzer, ontwikkeld door het Nationaal Dubo Centrum.

Het Nationaal Dubo Centrum heeft onlangs, precies volgens planning, de dubo GWW wijzer opgeleverd. Hiermee is een omvangrijk adviestraject voor het Dubo Centrum afgerond. De website staat sinds half juni online onder www.dubo-gww-wijzer.nl.
De website biedt een actueel overzicht van innovatieve en duurzame maatregelen die in de gww worden toegepast. Betrokken bouwpartijen bieden tevens inzicht in procesmatige en organisatorische aspecten die in het werk hebben gespeeld.

Het initiatief van de dubo GWW wijzer wordt breed ondersteund vanuit de branche. Naast Rijkswaterstaat en CROW hebben ook Vianed en tal van marktorganisaties als Heijmans Infrastructuur, Koninklijke Wegenbouw Stevin, Grontmij en de Gemeenten Rotterdam en Den Haag hun betrokkenheid getoond. De website is nu al te bezoeken, maar pas in het najaar zal de officiële introductie van de site worden georganiseerd. Hiervoor is aansluiting gezocht bij de oplevering van een toonaangevend gww-project op locatie.

Momenteel wordt nog door diverse organisaties hard gewerkt om zo veel mogelijk interessante voorbeeldprojecten in de gww aan de website toe te voegen. Dit kan in principe elk gww-project zijn, waarin één of een aantal duurzame maatregelen is toegepast. Aan het indienen van projecten zijn geen kosten verbonden. Kortom: bent u actief met duurzame gww? Neem dan eens een kijkje op de website en presenteer wellicht uw eigen project.

2 juli 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie