Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 2-07-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.00 uur
Dierenmishandeling

WOUDENBERG Op zondag 1 juli werd aangifte gedaan van ernstige dierenmishandeling, die gepleegd werd bij de vogelopvang. De mishandeling vond plaats in de nacht van zaterdag 30 juni op zondag 1 juli. Onbekenden hadden bij de vogelopvang diverse hokken open gezet en diverse vogels bleken dood geslagen te zijn. Van enkele dieren werd de kop afgesneden of de nek omgedraaid. Het betrof eenden, duiven, kraaien, buizerds en een bosuil. Door het openzetten van de hokken worden tientallen dieren vermist.

Van de gepleegde feiten werd aangifte gedaan. De Veldpolitie van de Politie Regio Utrecht stelt samen met de Technische Recherche een onderzoek in.

Fietsend kind ernstig gewond

AMERSFOORT Op zondagmiddag 1 juli raakte een 7-jarig meisje ernstig gewond na een val met haar fiets. Het ongeval vond om half twee plaats in de fietstunnel aan de Fazantenstraat. Het meisje fietste de tunnel in en raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en sloeg daarna over de kop. Het meisje werd met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het U.M.C. te Utrecht.

Gesignaleerde verdachte aangehouden

AMERSFOORT Op maandagochtend 2 juli werd omstreeks half vier door getuigen gemeld dat een man zich verdacht ophield tussen geparkeerde auto`s aan de Bisschopsweg. De politie zocht de omgeving af waar de man was gezien en trof een opengebroken auto aan. Door getuigen werd daarna gemeld dat de verdachte men bij de auto was gezien en zich nu schuil hield in een tuin. De politie ging naar de bewuste tuin waar de man het laatst was gezien en trof hem inderdaad daar aan. Hij werd aangehouden. Het bleek een 26-jarige inwoner van Amersfoort te zijn.

Aan het bureau bleek dat de verdachte ook nog werd gezocht voor een aantal openstaande vonnissen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de verdachte bij de aangetroffen opengebroken auto.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie