Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bedrijf Wisse laat leerlingen in praktijk snuffelen

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Unie van elektrotechnische ondernemers

VMBO-leerlingen Pntes scholengroep doen praktijkervaring op INSTALLATIEBEDRIJF WISSE LAAT LEERLINGEN SNUFFELEN IN DE PRAKTIJK

In de maand juni denken velen aan hun welverdiende vakantie of zijn zelfs al op vakantie, maar voor de derde klas leerlingen van Pontes scholengroep locatie Groot Stelle in Goes was er een snuffelstage in een van de vele bedrijven in het Zeeuwse. Matthijs Lobbezoo uit de afdeling elektrotechniek mocht een weekje praktijkervaring opdoen bij Installatiebedrijf Wisse in Goes.

Na een eerste kennismaking met het bedrijf en zijn stagebegeleider dhr. Ronald de Wael werd Matthijs direct aan het werk gezet. 's Morgens om kwart over zeven zijn ze te vinden in de nieuwe supermarkt van C 1000 aan het Molenplein in Goes. Daar helpt Matthijs bij het plaatsen van spotjes en halogeen lampen in de toiletten. Geïnteresseerd volgt hij alle handelingen die nodig zijn om de lampen op de juiste manier in het plafond te plaatsen. In de winkel zelf worden leidingen aangelegd en ook daar moet nauwkeurig gewerkt worden, zodat de leidingen recht op de muur geplaatst worden.

Afwisselend werk
" In deze supermarkt moet je niet elke keer hetzelfde doen, iedere keer ben je weer op een andere plaats in de zaak aan het werk. Het is heel afwisselend werk hier. Het ene moment moet er een leiding bij de kassa gelegd worden, daarna ga je naar de vleeswaren afdeling waar verlichting wordt aangebracht. Enkele uren later zijn er werkzaamheden aan de boiler in het magazijn en worden er spotjes geplaatst in de kantine en toiletten. Ik had dit soort werk wel verwacht, maar hier in de winkel zijn wel erg veel bedrijven en monteurs aan het werk. De supermarkt moet binnen enkele dagen weer open en dan moet je toch aardig doorwerken.

Stagebegeleider Ronald de Wael is na zijn opleiding direct aan de slag gegaan in de installatie branche. Eerst bij een andere opdrachtgever en sinds vijf jaar werkt hij bij Installatiebedrijf Wisse in Goes. Als oud leerling van 'Groot Stelle' weet hij wat het is om stage te kunnen lopen in een bedrijf en niet de hele dag op school door te brengen. " Ik vond het destijds ook interessant om een tijdje mee te kunnen draaien in de praktijk. Daar ik al meerdere leerlingen op stage heb begeleid, werd mij gevraagd of ik Matthijs wilde begeleiden. Hij doet het goed. Je kunt echt zien dat hij wil werken. Nu en dan kun je hem zelfs al opdrachten zelfstandig laten uitvoeren. Hier in deze zaak, waar zoveel werk gedaan moet worden, kan Matthijs echt eens rondkijken wat er allemaal voor werkzaamheden worden verricht door een installateur. Met een opleiding elektrotechniek kun je ook aan het werk bij de firma Wisse. Een kwart van de medewerkers in het bedrijf zijn werkzaam in de elektrotechniek".

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie