Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Route buslijn Kersenboogerd te Hoorn vernieuwd

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Hoorn
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Hoorn

Nieuws

ROUTE BUSLIJN KERSENBOOGERD VERNIEUWD
Met ingang van 2 juli rijden de bussen 41 en 43 van ConneXXion een nieuwe route in de wijk Kersenboogerd. Om 6.23 uur vertrekt de eerste bus vanaf station Kersenboogerd. De haltes bevinden zich tegenover het Betje Wolffplein.

De vernieuwde route die inging op 25 juni is veranderd. De reden hiervoor is dat de keerlus op het Betje Wolffplein een onveilige situatie veroorzaakt door automobilisten die dubbel parkeren en de doorgang blokkeren.

Een belangrijke wijziging betreft de route door het centrumgebied.

h In volgorde komende vanaf de Provincialeweg (Hoorn-80) doet de bus de volgende wegen aan: Scheldeweg, Oosterscheldeweg, Volkerakweg, Pissarrohof, Diezeweg, Maasweg, Grevelingenweg, Oosterscheldeweg, Scheldeweg, Rijnweg, Maasweg, IJsselweg, Oostergouw, Nieuwe steen. De haltes Kap en Luifel komen te vervallen. De dichtstbijzijnde halte om vanaf deze buurt op de bus te stappen is op de Grevelingenweg. Hier zal een tijdelijke halteplaats worden gerealiseerd.

h In volgorde komende vanaf de IJsselweg doet de bus de volgende wegen aan: Maasweg, Rijnweg, Scheldeweg, Oosterscheldeweg, Grevelingenweg, Maasweg, Diezeweg, Pissarrohof, Volkerakweg, Oosterscheldeweg, Scheldeweg, Provincialeweg.

De bussen rijden twee keer per uur in beide richtingen vanaf Nieuwe Steen en Hoorn 80 (Provincialeweg). Deze dienstregeling geldt voor het hele jaar.terug

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie