Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Asbest aangetroffen op schip in Amsterdam Noord

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
Persberichten
|
Asbest aangetroffen op schip in Amsterdam Noord

Asbest aangetroffen op schip in Amsterdam Noord

Op een schip in Amsterdam Noord is vrijdag een grote hoeveelheid asbest aangetroffen. Vrijdagavond werd na metingen duidelijk dat er geen verhoogde asbestconcentraties in de lucht aanwezig zijn. Dit bleek ook uit de regelmatige metingen die dit weekend zijn gehouden.

Er is op dit moment geen gevaar voor bewoners van de nabijgelegen woonwijk Tuindorp Oostzaan.

Maandag 2 juli is begonnen met de verwijdering van het asbest door een bedrijf dat hierin is gespecialiseerd. De operatie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Milieuinspectie en gebeurt onder strikte veiligheidsmaatregelen.

Het schip met de asbest is een Mexicaans schip, Otapan, en ligt in Shipdock aan de Klaprozenweg. Vrijdag 29 juni, eerst het stadsdeel geïnformeerd en vervolgens de gemeente Amsterdam.

Burgemeester Cohen van Amsterdam heeft vervolgens het beleidscentrum op het stadhuis geactiveerd. Donderavond is het schip bestuursdwang aangezegd door de Inspectie Milieuhyiëne, hetgeen inhoudt dat de bemanning en de kapitein (in totaal 23 personen) van het schip zijn verwijderd. De bemanning is in een hotel ondergebracht.

Donderdag bleek dat de bemanning al enige tijd bezig is om zelf in opdracht van de kapitein asbest uit het schip te halen. Het asbest ligt in vuilniszakken verzameld op het dek in de open lucht.

Nadat de burgemeester op de hoogte was gesteld, is besloten het gebied rondom het schip af te sluiten. Dit om te voorkomen dat kleine deeltjes asbest buiten het gebied worden verspreid.

Het OM heeft een strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Verontruste omwonenden kunnen met vragen bellen naar: 020 6241111 (Voorlichtingscentrum Stadhuis).

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 2-07-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie