Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Metropolis 2001 trekt 72.000 bezoekers

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht 1 juli

ZONOVERGOTEN METROPOLIS EEN WEERGALOOS SUCCES

Metropolis 2001 gaat als een van de meest succesvolle de boeken in. Maar liefst 72.000 bezoekers kwamen naar het Zuiderpark om daar te genieten van de muziek, de zon en de sfeer. Zo'n vijftig nationale en internationale bands en acts lieten zich van hun beste kant zien en dat was bij het publiek te merken. In de verschillende tenten die stuk voor stuk geprogrammeerd werden door zalen uit het Nederlandse clubcircuit werd heel wat afgedanst.

Een van de toppers was de Canadese Danko Jones die met zijn vuige sexplosieve fuck rock zeker de vrouwen aan zijn voeten kreeg. Niet voor niets werden zij ook voor de afterparty in Nighttown gevraagd. Totaal anders was Le Peuple de L'herbe. Deze Fransozen speelden aanstekelijke dub met dance invloeden. Dat uiteindelijk niet alleen de band in hogere sferen verkeerde mag duidelijk zijn. Vanaf de eerste tonen veranderde de tent in een grote danszaal waar niemand stil kon blijven staan. Mo Solid Gold had al eerder van zich laten horen in Nighttown. Ook tijdens Metropolis brachten zij, en vooral de charismatische frontman, het publiek totaal in extase.

Een overweldigend succes dus, deze veertiende editie van Metropolis, mede dankzij de zon. De verschillende podia gaven de bezoekers de mogelijkheid op elke plek iets nieuws te ontdekken. Hoewel de tenten geen druppel regen hoefden tegen te houden gaf het tenten concept een unieke sfeer aan Metropolis dat met recht The Best You've Never Heard Of genoemd mag worden.

Metropolis, één van de Rotterdamse Zomerfestivals, wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Rotterdam Festivals, Rotterdamse Kunststichting, Fonds voor de Podiumkunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds Rotterdam, de Popunie, Deelgemeente Charlois, Stichting Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa, Algemeen Dagblad, Koninklijke Theodorus Niemeyer BV (Samson), Van Melle (Mentos), Postbank NV, Sony Benelux BV, Heineken Nederland BV, Coca-Cola Enterprises Nederland BV, KPN Telecom, Shipmate vlaggen, Red Devil, ROTEB met ondersteuning van de gemeentelijke diensten van de stad Rotterdam en diverse leveranciers.

Voor meer informatie:
Stichting Memphis
Miranda Bijl/ Daniëlle Kokken
T: +31 (0) 614184536
E: (info@metropolisfestival.nl)
W: www.metropolisfestival.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie