Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Centric wil KSI overnemen via beursvennootschap Multihouse

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: KSI International NV
Zoek soortgelijke berichten
KSI International NV

Centric is voornemens KSI over te nemen via beursvennootschap Multihouse

Logische combinatie door complementaire activiteiten en klantenportefeuilleGouda/IJsselstein 2 juli
Centric Holding B.V. (Centric), een vooraanstaande ICT dienstverlener met ongeveer 2500 medewerkers, is 90.6% aandeelhouder van de beursgenoteerde onderneming Multihouse N.V. (Multihouse). Centric is voornemens om, via de vennootschap Multihouse, KSI International N.V. (KSI), een beursgenoteerde ICT onderneming met ongeveer 700 medewerkers, te acquireren.

In het kader daarvan maken Multihouse en KSI gezamenlijk bekend dat de verwachting is gewettigd dat overeenstemming kan worden bereikt over een fusie tussen beide bedrijven. De gecombineerde onderneming zal verder gaan onder de naam Centric KSI Holding N.V. (Centric KSI).

Multihouse is voornemens daartoe een openbaar bod te doen op alle uitstaande aandelen in het kapitaal van KSI gecombineerd met een juridische fusie tussen KSI en Multihouse. Door deze structuur krijgen de aandeelhouders van KSI de mogelijkheid te kiezen tussen ofwel gedeeltelijke toekenning in aandelen Multihouse en gedeeltelijke betaling in contanten ofwel volledige toekenning in aandelen Multihouse. Enkele aandeelhouders in KSI, die gezamenlijk een belang van ongeveer 55% vertegenwoordigen, zullen hun aandelen aanbieden in het bod.

Gerard Sanderink, algemeen directeur van Multihouse: KSI is een goede aanvulling op onze huidige activiteiten en hiermee wordt een nieuwe stap gezet in de verdere expansie van de Centric groep. De beursnotering van de nieuwe onderneming Centric KSI biedt de toegang tot de kapitaalmarkt om deze expansie te realiseren.

Toon Rijken, voorzitter van de directie van KSI: Na een zorgvuldige afweging over de toekomst van KSI hebben wij gekozen voor een samengaan met Centric. De overname door Centric zorgt voor een goede toekomst voor alle betrokken partijen: opdrachtgevers, werknemers en aandeelhouders.

Redenen voor de fusie
De markt voor ICT dienstverlening is de afgelopen anderhalf jaar volatiel geweest en de verwachting is dat dit de komende tijd zo zal blijven. KSI heeft in het afgelopen half jaar gemerkt dat zij ondanks een ingrijpende herstructurering kwetsbaar blijft als zelfstandige onderneming. Daarnaast vragen grote opdrachtgevers in toenemende mate om ICT ondernemingen die een complete productrange kunnen aanbieden. Om deze diensten te kunnen bieden is voldoende schaalgrootte noodzakelijk.

Met de aansluiting van KSI bij de Centric groep wordt de benodigde omvang gerealiseerd en ontstaat een sterke marktpositie door de uitbreiding van het productaanbod en de vergroting van het marktaandeel in een aantal belangrijke marktsegmenten. De dienstverlening van Centric is opgebouwd rondom zelfontwikkelde applicaties. KSI sluit hier goed bij aan omdat zij juist gericht is op het implementeren van applicaties van derden. De ondernemingen versterken elkaars marktpositie met name in de financiële sector, de telecom sector en bij de overheid. Daarnaast dragen de activiteiten van KSI in België bij aan de mogelijkheid om opdrachtgevers die in zowel België als Nederland actief zijn een volledig dienstenpakket te bieden.

Door de combinatie kunnen kostenreducties gerealiseerd worden, zoals het samenvoegen van de hoofdkantoren en het opheffen van één van de beursnoteringen. Tevens kunnen belangrijke efficiëntieverbeteringen worden behaald, met name door verhoging van de bezettingsgraad van de medewerkers.

Naar verwachting zal de overname leiden tot een hogere winstgroei dan van de ondernemingen afzonderlijk en biedt zij een goed uitgangspunt voor verdere autonome en acquisitieve groei. Een nadere uiteenzetting van financiële doelstellingen van de nieuwe onderneming zal naar verwachting begin augustus worden gecommuniceerd.

Transactiestructuur
Om de fusie te bewerkstelligen zal Multihouse een openbaar vast bod doen op alle geplaatste gewone aandelen in het aandelenkapitaal van KSI. Het bod zal bestaan uit EUR 0,30 in contanten en 0,6 aandeel Multihouse per aandeel KSI. Dit bod vertegenwoordigt een premie van 15% gebaseerd op de gemiddelde slotkoersen van Multihouse en KSI gedurende de afgelopen 30 beursdagen. Één van de voorwaarden voor gestanddoening van het bod zal zijn dat tenminste 55% van de gewone aandelen KSI wordt aangeboden.

Na gestanddoening van het openbaar bod zullen Multihouse en KSI een juridische fusie aangaan, waarbij Multihouse de verkrijgende en KSI de verdwijnende vennootschap is. In de juridische fusie zal de ruilverhouding 0,7145 aandeel Multihouse per aandeel KSI bedragen.

Door deze structuur krijgen aandeelhouders van KSI de mogelijkheid te kiezen tussen enerzijds gedeeltelijke toekenning in aandelen Multihouse en gedeeltelijke betaling in contanten en anderzijds volledige toekenning in aandelen Multihouse.

Euronext heeft Multihouse thans een noteringsmaatregel opgelegd. Na de juridische fusie zal de gecombineerde onderneming Centric KSI een nieuwe noteringsovereenkomst aangaan met Euronext. Daarmee zal de noteringsmaatregel van Multihouse worden opgeheven. De notering van KSI zal worden beëindigd.

Toekomstige organisatie- en managementstructuur De statutaire directie zal bestaan uit de heer Sanderink, algemeen directeur Multihouse, en de heer Rijken, voorzitter van de directie van KSI. Tevens zal er een nieuwe Raad van Commissarissen worden aangesteld. Over de verdere invulling van de nieuwe organisatiestructuur zullen naar verwachting begin augustus mededelingen worden gedaan.

Procedure en tijdschema
Mede afhankelijk van het verkrijgen van goedkeuring voor de voorgenomen fusie van de relevante toezichthoudende instanties zal een formeel bod worden voorgelegd aan houders van gewone aandelen KSI. Een biedingsbericht tevens prospectus waarin de exacte voorwaarden van het voorgestelde bod zullen zijn opgenomen, zal naar verwachting eveneens begin augustus 2001 beschikbaar worden gesteld voor houders van gewone aandelen KSI en Multihouse.

Tegelijk met het beschikbaar stellen van het biedingsbericht zullen algemene vergaderingen van aandeelhouders van KSI en Multihouse worden opgeroepen. In deze vergaderingen zal onder meer het voorgenomen bod en juridische fusie nader worden toegelicht.

Multihouse en KSI zullen de ondernemingsraden informeren over het voorgenomen bod en zullen de betrokken ondernemingsraden om advies vragen.

De SER Commissie voor Fusieaangelegenheden, de relevante autoriteiten, de toezichthoudende instanties en de effectenbeurs zijn inmiddels in kennis gesteld van het voornemen om te fuseren.

Overige zaken
Fortis Bank Investment Banking is aangesteld als adviseur van Centric en Multihouse.

Profiel van Centric
Centric is een ICT dienstverlener die actief is op het gebied van netwerk- en kantoorautomatisering, opleidingen, softwareoplossingen, e-toepassingen, standaardapplicaties en het ontwerp en beheer van ICT-omgevingen. Centric kenmerkt zich vooral door het bieden van een breed pakket aan diensten en producten die zich onderscheiden door een hoge functionaliteit en toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers in de verschillende marktsegmenten. Tegelijkertijd profileert Centric zich als een bedrijf dat zowel ten aanzien van de organisatie als in haar dienstverlening en marktbenadering de eenvoud hoog in het vaandel houdt.

De omzet van Centric bedroeg in 2000 ongeveer EUR 204 miljoen en de netto winst in 2000 bedroeg ongeveer EUR 10 miljoen. Het gemiddeld aantal medewerkers in 2000 was gelijk aan 2.465 (in voltijdsequivalenten).

Profiel van Multihouse
Multihouse levert een compleet pakket diensten met betrekking tot ontwerp, realisatie en implementatie van informatiesystemen voor middelgrote tot grote organisaties. Multihouse houdt zich bezig met kantoorautomatisering, softwareontwikkeling, standaardapplicaties voor specifieke marktsegmenten en apparatuur. Multihouse voert activiteiten uit die variëren van advies en ondersteuning tot het leveren van tijdelijke capaciteit en het zelfstandig uitvoeren van projecten. Multihouse voert deze activiteiten uit op projectbasis of op basis van detachering. Daarnaast is Multihouse een gespecialiseerd leverancier van computer- en netwerkapparatuur van bekende A-merken alsmede daaraan gerelateerde diensten, software en toebehoren.

In het boekjaar 2000 bedroeg de omzet ongeveer EUR 32 miljoen en de netto winst ongeveer EUR 1 miljoen. Het gemiddelde aantal medewerkers in 2000 bedroeg 194 (in voltijdsequivalenten).

Sinds 1997 wordt de meerderheid van de aandelen in Multihouse (90.6%) gehouden door Centric Holding B.V.

Profiel van KSI
KSI International N.V. is een innovatieve en toonaangevende ICT-onderneming, opererend in de Benelux. De onderneming verleent diensten en ontwikkelt systemen gericht op elektronisch werken, communiceren, zaken doen en leren. KSI werkt voornamelijk voor opdrachtgevers in de financiële dienstverlening, in de telecommunicatiesector en voor de overheid. KSI helpt haar opdrachtgevers om hun ambities te realiseren met ICT als voornaamste instrument. E-business en Internettechnologie zijn voor KSI belangrijke speerpunten. KSI ontwikkelt ook specialistische en unieke ICT-toepassingen voor E-Business, Electronic Banking & Payment Solutions en E-Learning & E-Testing (Web Based Trainingen).

In het boekjaar 2000 bedroeg de omzet ongeveer EUR 49 miljoen en het netto verlies EUR 1,8 miljoen. Het gemiddelde aantal medewerkers in 2000 bedroeg 741 (in voltijdsequivalenten).

KSI is opgericht in 1986 en sinds 1998 genoteerd aan de EURO.NM Amsterdam van de effectenbeurs van Euronext.

Voor meer informatie:
De heer G.P. Sanderink, algemeen directeur Centric en Multihouse, Tel. 0182-56.28.40
De heer T. Rijken, voorzitter directie KSI, Tel. 030-686.87.82

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Het leven is één groot spel volgens auteur van Yurish level 10
Onlangs verscheen bij Uitgeverij U2pi in Den Haag het boek “Yurish level 10” van Chris Towel. De meest gestelde vraag...

Vakantiebeurs Limburg zondag 20 november 2016 te Sittard
Op zondag 20 november van 10:00-17:00 uur wordt voor het eerst de gratis Vakantiebeurs Limburg in het Fortuna Sittard Stadion...

Bavaria trotse winnaar SMA Piet Heyn Award 2016
Wat een prachtige gala-avond had de Sales Management Association (SMA) ook dit jaar weer georganiseerd om de SMA Piet Heyn...

Milde vogelgriep in Deurne
Milde vogelgriep in Deurne Nieuwsbericht | 28-10-2016 | 10:55 In Deurne (Noord-Brabant) is bij een pluimveebedrijf met zo'n 11.000 kalkoenen...

KWL Maastricht sluit logistiek contract met Amerikaans medisch bedrijf
KWL European Warehousing & Logistics BV, specialist in hoogwaardige en medische logistiek, heeft wederom een meerjarig contract afgesloten met een...

SES YTD and Third Quarter 2016 Results
SES YTD and Third Quarter 2016 Results LUXEMBOURG-(BUSINESS WIRE)- SES S.A. (Euronext Paris and Luxembourg Stock Exchange:SESG) reports financial results...

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...