Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man bedreigt jongetje (8) met mes, politie zoekt getuigen

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Noord
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Den Bosch 2-07-2001
Politiebericht district Den Bosch

MAN BEDREIGT ACHTJARIG JONGETJE MET MES. POLITIE ZOEKT GETUIGEN (Nieuwkuijk)

Maandagmorgen heeft een 8-jarig Vlijmenaartje in het bijzijn van zijn moeder aangifte gedaan van bedreiging bij de wielerbaan aan de Vendreef in Nieuwkuijk. Het slachtoffertje bevond zich vrijdag 29 juni rond het middaguur voor een activiteitendag op het terrein van de wielerbaan. Plotseling werd hij door een onbekende man het bos ingesleurd en door hem bedreigd met een mes. Toevallig kwam er een medescholiertje in de omgeving van de plek waar het slachtoffertje zich met de dader bevond. Het Vlijmenaartje wist op dat moment weg te komen. Wat de dader van plan is geweest is niet bekend.

De dader heeft het volgende signalement: Man, zeer donkere huidskleur, ongeveer 1.70 meter lang, beetje een buikje, hij droeg een zwarte hoed, een rode sjaal en een wit T-shirt met opdruk.

De politie verzoekt eventuele getuigen en/of mensen die meer over de identiteit van de dader kunnen vertellen contact op te nemen met politieteam Heusden telefoonnummer 0900-8844.

BOUWSTEIGER VALT OM, JONGEN GEWOND (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 16-jarige Bosschenaar op de Schilderstraat in s-Hertogenbosch met bouwsteiger en al omgevallen en gewond geraakt. De politie kreeg een melding dat de jongen met een evenoude plaatsgenoot en een 13-jarig Bosschenaartje vernielingen aanrichtte op een bouwplaats. Terplaatse troffen agenten de drie aan in de bouw. De 16-jarige jongen wilde ervandoor gaan en sprong op een ongeveer vier meter hoog gelegen steiger. De steiger kantelde en viel met de jongen naar beneden. De jongen is naar het ziekenhuis gebracht en heeft vermoedelijk iets in zijn onderarm gebroken.

35-JARIGE MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING MET MES (s-Hertogenbosch)

Zondagavond is een 35-jarige Bosschenaar aangehouden voor bedreiging met een mes van de eigenaar en gasten van een horecagelegenheid aan de Boschveldweg in s-Hertogenbosch. De verdachte bestelde wat in de zaak maar had geen geld bij zich. De eigenaar van de zaak vertelt hem dat hij dan niets krijgt. De man begint te schelden en slaat beledigende taal uit. Op een gegeven moment verlaat hij de zaak om even later met een groot keukenmes terug te komen. Hij probeert daarop de eigenaar en gasten te steken. De slachtoffers weten hem met een stoel op afstand te houden. De politie sommeert de verdachte zijn mes te laten vallen. In eerste instantie negeert hij dat. Korte tijd later kiest hij eieren voor zijn geld en laat zijn mes vallen. Hij is aangehouden en ingesloten, het mes is inbeslaggenomen.

ROSMALENSE BETRAPT OP DIEFSTAL LINGERIE (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is een 16-jarige Rosmalense in een kledingwarenhuis aan de Markt in s-Hertogenbosch betrapt op diefstal van lingerie. In een pashokje haalde zij de kaartjes en hangertjes van een paar strings en een bh af en hing de rest van de spullen weer terug. Zij werd betrapt door een winkelmedewerkster die haar overdroeg aan de politie. Het meisje zal voor alternatieve bestraffing worden voorgedragen bij Buro HALT.

MAN BEDREIGT BEVEILIGINGSMEDEWERKERS (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag zijn twee beveiligingsmedewerkers van het AZC aan de Vlijmenseweg in s-Hertogenbosch bedreigd door een 31-jarige inwoner uit Tilburg. De man kreeg eerder al een ontzegging voor misdragingen in het AZC. Gisterenmiddag probeerde hij toch weer binnen te komen. Toen hij niet naarbinnen mocht bedreigde hij de beveiligingsmedewerkers verbaal en met gebaren. Op het moment dat de politie terplaatse kwam was de man al weg. De politie stelt een nader onderzoek in.

DIEFSTAL AUTO (s-Hertogenbosch)

Zondagmiddag is vanaf de Havensingel in s-Hertogenbosch een groene Alfa Romeo type 33 met het kenteken DL-ND-02 ontvreemd.

POGING DIEFSTAL CV-KETELS (Vlijmen)

Van zondag op maandag hebben inbrekers tevergeefs geprobeerd bij een paar net opgeleverde woningen aan de Vlaemsche Hoeve in Vlijmen de CV-ketel te ontvreemden. Om nog onbekende redenen is dat niet gelukt.

DIEFSTAL BOUWMATERIALEN (s-Hertogenbosch)

Tussen vrijdag en maandag is een grote hoeveelheid bouwmaterialen ontvreemd vanaf het bouwterrein van een in aanbouw zijnde school aan de Larenweg in s-Hertogenbosch. Ontvreemd werden o.a. een hoeveelheid steigermateriaal, hout, metselprofielen, cement en kozijnen.

VIERDE VERDACHTE MISHANDELING EN WRAAKACTIE AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Zaterdagmiddag heeft de recherche van de politie Den Bosch nog een 21-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch aangehouden in verband een ernstige mishandeling medio juni in een discotheek aan de Karrestraat in s-Hertogenbosch en een daarop volgende wraakactie. Vorige week zijn i.v.m. deze zaak al een 27-jarige, een 24-jarige en een 21-jarige verdachte aangehouden. Bij de mishandeling raakte een 19-jarige inwoner uit s-Hertogenbosch gewond. Hij moest zich in het GZG laten behandelen aan een snijwond in zijn nek. Direct na de mishandeling ontstonden er in de Karrestraat nog diverse vechtpartijtjes. Door de grootte van de groep vechtenden was de politie genoodzaakt politie te paard en pepperspray te gebruiken. In de loop van de dag (17 juni) ondernam een groep van vier personen een wraakactie naar de woning van de 27-jarige verdachte aan het Thorbeckeplantsoen in s-Hertogenbosch. Deze man werd in zijn woning mishandeld en van zijn vrijheid beroofd. Hij liep zwellingen over zijn hele lichaam op. Alle verdachten zijn inverzekering gesteld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie