Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Raad Deventer behandelt verzoek geld moeder-kind-kliniek

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

Nog extra geld nodig voor inrichting moeder-kind-kliniek in Izmit

De gemeenteraad behandelt 2 juli een voorstel van burgemeester en wethouders 25.000 gulden (11.344,51 euro) beschikbaar te stellen voor de inrichting van de moeder-kind-kliniek in de Turkse gemeente Izmit.

Vlak na de aardbeving op 17 augustus 1999 kwam de internationale hulpverlening op gang en is geld bijeengebracht voor de wederopbouw. In Deventer is het actiecomité 'Deventer Steunt Turkije' opgericht. Het comité heeft ruim 320.000 gulden (11.344,51 euro) bijeen gebracht voor financiële steun aan de bouw van de kliniek. De bouw van de kliniek is op een oor na gevild. De officiële opening is op 17 augustus 2001.

Voor de inrichting ontbreekt evenwel nog geld. Daarom is het actiecomité een extra actie gestart voor de inrichting van de kliniek. Het streven is daarvoor 85.000 gulden (38.571,32 euro) bijeen te brengen.

Een aantal (Turkse) organisaties heeft reeds activiteiten georganiseerd om extra geld in het laatje te brengen. Daarnaast heeft de burgemeester, als voorzitter van het actiecomité, bedrijven en organisaties benaderd voor een extra bijdrage.

Ook burgers die een bijdrage voor de inrichting van de kliniek willen overmaken, worden van harte uitgenodigd een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 37.77.29.779 ten name van het actiecomité 'Deventer Steunt Turkije'.

In het Gemeentelijk Informatiecentrum, Burseplein 20, is een folder over de kliniek gratis verkrijgbaar, telefoon 693333.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie