Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Hallo CLB-lijn terug actief tijdens de zomervakantie 2001

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E.Jacqmainlaan 20, 1000 Brussel
tel. (02)790 93 06 - fax (02)790 95 06 - gsm: (0477)23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

PERSBERICHT

Datum: 2 juli 2001
Fax/E-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Hallo CLB-lijn terug actief tijdens de zomervakantie 2001

Zoals reeds enkele jaren gebeurt, verzorgen de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB's) van het gemeenschapsonderwijs en de Permanente Ondersteuningscel van de CLB's een telefonische permanentielijn tijdens de sluitingsperiode van de CLB's.

Van 16 juli tot en met 14 augustus is de Hallo CLB-lijn te bereiken op het nummer (02)219 78 71, e-mailen kan ook op (poc@rago.be). Elke werkdag van 9 tot 12 en van 13 tot 17 uur wordt de Hallo CLB-lijn bemand door minstens twee deskundige medewerkers.

De telefoonlijn richt zich vooral tot jongeren en ouders met een dringende vraag over studies en opleidingen. Zij kunnen zich informeren over schoolse en buitenschoolse vormingsmogelijkheden in Vlaanderen en Europa. Ook kan het brede publiek er terecht met vragen over de wettelijke bepalingen wat overgangen binnen het secundair onderwijs betreft, informatie over studietoelagen, examencommissie... De Hallo-CLB lijn geeft ook informatie aan volwassenen die zich willen herscholen of bijscholen.

De Hallo CLB-lijn geeft enkel informatie, omdat een procesmatige begeleiding per telefoon onmogelijk is. Zijn de problemen complexer dan worden de bellers doorverwezen naar een CLB-centrum in hun buurt, of indien nodig naar externe hulpverleningsdiensten.

De Hallo CLB-lijn maakt deel uit van het project Uniforme informateek van de CLB-centra van het gemeenschapsonderwijs onder de coördinatie van het Vormingscentrum. In deze informateken (minstens één per centrum) kunnen leerlingen tijdens de openingstijden van de CLB-centra ook tijdens het schooljaar terecht voor informatie over studierichtingen en beroepsmogelijkheden. Zij zoeken er zelfstandig of onder begeleiding naar de meest geschikte studierichting of beroepsloopbaan.

Inlichtingen over het dichtstbijzijnde CLB-centrum van het Gemeenschapsonderwijs kan men vinden via de website op www.rago.be/ond/adrclb.html of in een instelling van het gemeenschapsonderwijs. Wenst u meer informatie? Neem dan contact op met de persverantwoordelijke, Dries Vandermeersch.

Dries Vandermeersch
Verantwoordelijke Pers-PR
Het Gemeenschapsonderwijs Stafcel Communicatie
E. Jacqmainlaan 20 1000 Brussel
tel: 02-790 93 06 fax: 02-790 95 06 GSM: 0477-23 13 57 e-mail: (dries.vandermeersch@rago.be)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie