Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Springruiter Ludger Beerbaum herovert Europese titel

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Horses of the DutchLudger Beerbaum herovert Europese titel

De strijd om het Europese eremetaal is gestreden en beslist in het voordeel van de Duitser Ludger Beerbaum, die zijn titel twee jaar geleden kwijtraakte aan de Franse Alexandra Ledermann.

Nadat hij donderdag op slechts 0,07 strafpunt achterstand op de leider Wout Jan van der Schans kwam te staan, hield hij vandaag het hoofd koel. Zijn merrie Gladdys S maakte in beide omlopen geen fout en liet de beslissing aan Wout Jan van der Schans.

Wout Jan, die fantastisch presteerde op dit EK, moest foutloos rijden om Europees Kampioen te worden. Helaas kon hij in de beslissende ronde zijn foutloze resultaat uit de eerste manche niet herhalen en ging in de fout op de eerste hindernis van de driesprong. Ook de tweede en de muur na de driesprong moesten het ontgelden. De concentratie van ruiter en paard was weg waardoor ook de laatste balk viel.

Het zilver ging naar Ludo Philippaerts, die hiermee een wens in vervulling zag gaan.

Talloze malen greep hij op internationale kampioenschappen net naast het eremetaal. Vandaag bleef hij net als Ludger beide omlopen foutloos met Otterongo van de Kopshoeve waardoor hij van de zevende naar de tweede plaats steeg.

De in Nederland wonende Zweed Rolf-Göran Bengtsson begon aan de finale met betere kaarten dan Ludo, maar moest na een fout van Isovlas Pialotta genoegen nemen met brons. Vierde werd de winnaar van de Wereldbeker Markus Fuchs met Tinkas Boy, vijfde de onlangs tot Belg genaturaliseerde Jos Lansink met AK Caridor Z. De complete resultaten zijn te vinden op de website www.ekspringen.nl©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie