Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Noord, Venlo: verdachten aangehouden

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 2-07-2001
Mediaberichten 02 juli (11.30 uur)

ROERMOND Twee verdachten aangehouden

ROERMOND De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 19-jarige en een 28-jarige inwoner van Roermond aangehouden. Politieagenten gingen rond 02.00 uur naar de Kruisherenstraat vanwege een melding van een bedreiging met een mes. Daar troffen zij de twee verdachten aan. Omdat er sprake zou zijn van een steekwapen, wilden de agenten het tweetal fouilleren. Beide mannen weigerde iedere medewerking, waarna ze werden vastgepakt. De 28-jarige rukte zich los en pakte een mes tevoorschijn. Na enig aandringen gooide hij het mes weg, waarna hij werd aangehouden op grond van de Wet Wapens en Munitie en wederspannigheid. Hierop kwam de 19-jarige tussenbeiden zodat de aanhouding belemmerd werd. De 28-jarige zag vervolgens kans om een van de agenten vast te pakken in een wurggreep, waarna ze samen ten val kwamen. De agente raakte hierbij licht gewond en haar horloge raakte beschadigd. Vervolgens liet hij haar los, waarna op de fiets sprong en wegvluchtte richting de St. Cornelisstraat. De andere verdachte nam een scooter en reed weg de Hamstraat in. Een agent zette de achtervolging in en wist hem tot stoppen te dwingen op de Kloosterwandstraat. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De andere verdachte is even later in zijn woning aangehouden en tevens naar het bureau gebracht. Beide Roermondenaren zijn inmiddels ingesloten voor nader onderzoek. De politieagente die in de wurggreep werd genomen zal de 28-jarige aansprakelijk stellen voor het ontstane letsel en de door hem veroorzaakte schade.

GRUBBENVORST Doorrijder aangehouden

GRUBBENVORST De politie heeft zondagavond rond 20.30 uur een 17-jarige inwoner van Grubbenvorst aangehouden op verdenking van doorrijding na het veroorzaken van een ongeval. De jongen reed rond 20.00 uur op zijn bromfiets over de Venloseweg en heeft bij het inhalen van twee fietsers die naast elkaar in dezelfde richting reden, de buitenste fietser geraakt. Deze persoon, een 48-jarige man uit Blerick, kwam ten val en raakte gewond. Hij is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is opgenomen. De bromfietser is direct na het ongeval doorgereden zonder zich bekend te maken aan het slachtoffer of zich om hem te bekommeren. Dankzij getuigenverklaringen wist de politie de identiteit van de verdachte te achterhalen, waarna hij is aangehouden in zijn woning. De 17-jarige bekende direct en verklaarde dat hij was doorgereden omdat hij ontzettend was geschrokken van de aanrijding. Hij is overgebracht naar het bureau, waar hij is ingesloten voor nader onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie