Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij Geogroep gesplitst in twee bv's

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Grontmij NV
Zoek soortgelijke berichten
Grontmij

Grontmij NVPERSBERICHT

Datum: 02-07-2001

Splitsing Grontmij Geogroep

Met ingang van 1 juli 2001 wordt Grontmij Geogroep gesplitst in twee aparte bv's. Enerzijds GIS/IT/GeoData onder de naam Grontmij Geo Informatie bv en anderzijds Geodesie onder de naam Grontmij Geogroep bv.

De voornaamste reden om tot deze splitsing over te gaan, ligt in het feit dat onze IT/GIS-afdeling in de afgelopen jaren een sterke positie in de markt heeft weten te veroveren. Daarnaast zijn er in de huidige markt veel ontwikkelingen gaande omtrent GIS-databases. Daarbij moet u denken aan koppelingen, toevoeging intelligentie en in service werken voor derden, maar ook aan inwinningstechnieken zoals fotogrammetrie en laserscanning. Een duidelijke profilering vinden wij dan ook een logische stap om onze positie in de markt te onderstrepen. Vandaar de nieuwe bv Grontmij Geo Informatie.

De naam Grontmij Geogroep was al bekend en komt u in de toekomst ongetwijfeld ook weer tegen, maar dan als bv binnen Grontmij, uitsluitend gespecialiseerd op het gebied van de geodesie. Grontmij Geogroep bv dus (nog steeds) voor landmeten, maatvoering, cartografie, hydrografie, de inwinning van geodata etc.

Werd Grontmij Geogroep, zoals u dat kende door Dick van de Velde en Bert Huijsen gezamenlijk aangestuurd (resp. Algemeen Directeur en Directeur), met de splitsing is aan dit tijdperk een einde gekomen. Beide heren blijven de functie van directeur bekleden, maar ieder van een aparte bv. Zo wordt Grontmij Geo Informatie bv aangestuurd door Bert Huijsen en Grontmij Geogroep bv door Dick van de Velde.

Grontmij Geo Informatie bv opereert vanuit de vertrouwde locaties in Roosendaal (hoofdkantoor), Lelystad en Houten. Grontmij Geogroep bv vindt u nog steeds in Roosendaal (hoofdkantoor), Assen, Lelystad, Houten, Terneuzen en Spijkenisse.

Voor onze klanten houdt de splitsing geen veranderingen in, uitgezonderd het feit dat men op het gebied van IT, GIS en GeoData te maken krijgt met een nieuwe naam: Grontmij Geo Informatie. In het verleden hebben verschillende onderdelen van Grontmij Geogroep al laten zien dat veranderingen grondig werden voorbereid en uitgevoerd en dat ze uiteindelijk hebben geleid tot nog betere resultaten. Dat was zo, dat is zo en dat zal zo blijven.

Reacties kunt u sturen naar Joanna van Drongelenreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie