Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ICT Lease in de overheidssector

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bank Nederlandse Gemeenten

GemLease
ICT Lease in de overheidssector

ICT-lease vervangt investeringslasten door exploitatiekosten

ICT wordt een onmisbaar overheidsinstrument. Nederland ontwikkelt zich onstuitbaar tot een informatiemaatschappij. Informatie vergaren, bewerken en verspreiden, op wereldwijde schaal, wordt dankzij ICT steeds gemakkelijker. Vooral Internet, intranet en e-mail spelen daarin een belangrijke rol.

Maar adequate vernieuwing van de ICT-infrastructuur betekent een investeringspiek die zijn stempel drukt op de liquiditeit. Terwijl de vreugde van up-to-date hard- en software van korte duur zal zijn, omdat de ontwikkelingen elkaar steeds sneller opvolgen.

Hoe verantwoord is het vandaag de dag nog om informatie- en communicatiesystemen in eigendom te hebben?

Wat in het bedrijfsleven steeds meer gangbaar wordt, biedt ook in de publieke sector uitkomst: operationele lease van de totale ICT-infrastructuur. Daarmee vervangt u investeringspieken (en onvoorspelbare toekomstige aanvullingen) door een gelijkmatige, transparante en ook op lange termijn uitstekend te plannen en te beheersen structuur van louter exploitatiekosten. Lease is ook de mogelijkheid bij uitstek om een homogene ICT-infrastructuur te creëren en te bewaken, wat zowel de kosten van beheer als van gebruik verlaagt. Bovendien maakt lease uw flexibiliteit groter, niet alleen financieel gezien maar ook in technologisch opzicht. Op elk gewenst moment kunt u zonder budgettaire consequenties inhaken op nieuwe ontwikkelingen.
GemLease: initiatief van BNG en VNG

Speciaal ten behoeve van organisaties in de overheidssector is, op initiatief van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de nv Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), de Stichting GemLease in het leven geroepen. Als partner werd Econocom Lease gekozen. BNG is vaste financier.

Econocom is een beursgenoteerde en internationaal actieve onderneming met grote lease-ervaring in zowel het bedrijfsleven als de overheidssector. En zij opereert leveranciers- en merkonafhankelijk.

GemLease is het recept voor volledige keuzevrijheid èn financiering op maat. Want ú bepaalt, zoals u dat gewend bent, op basis van offertes met welke leverancier u in zee gaat. Pas als u uw wensen en eisen zijn vertaald in een adequaat pakket van apparatuur, programmatuur en eventuele aanvullende diensten, komt GemLease in beeld. GemLease brengt balans in uw budget. In samenspraak met Econocom komt u tot overeenstemming inzake de aard en de duur van de lease-overeenkomst. De voordelen van operationele lease van ICT via GemLease


* kapitaal blijft beschikbaar voor andere activiteiten;
* geen investeringslasten, maar exploitatiekosten;
* gespreide betaling, ook van BTW;

* gedurende gehele looptijd vaste kosten;
* vereenvoudiging van budgettering;

* lage financieringslasten door inname restwaarde;
* geen economisch verouderingsrisico;

* vrije keuze van merken en leverancier(s);
* totale flexibiliteit;

* verwijdering van apparatuur;

* geen BTW-betaling over de ingenomen restwaarde.
GemLease is van toepassing voor alle ICT-componenten: hardware, software en services. Meer informatie

Wilt u meer lezen over GemLease, kijk dan in het overzicht onder GemLease in de pers.

Wellicht kunt u met GemLease de voorgenomen aanpassing van uw ICT-infrastructuur aan de eisen van deze tijd eerder uitvoeren. Of geeft GemLease u net dat beetje meer armslag om er een aantal felbegeerde zaken aan toe te voegen. Schort daarom elke beslissing met betrekking tot uw ICT-infrastructuur even op tot u een concreet beeld hebt van úw mogelijkheden met GemLease. Daarvoor kunt u contact opnemen met:

Bank Nederlandse Gemeenten (BNG)
Accountteams BNG
Postbus 30305, 2500 GH Den Haag.
Telefoon (070) 375 05 80
E-mail adres: (ps@bng.nl)
Internet: www.bng.nl

Econocom
Postbus 349, 3990 GC Houten.
Telefoon (030) 635 83 33.
Internet: www.gemlease.nl

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)
Postbus 30435, 2500 GK Den Haag.
Telefoon (070) 373 82 11.
Internet: www.vng.nl

U kunt ook de brochure aanvragen via het bestelformulier.reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie