Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Limburg-Zuid, Kerkrade: gewonde arrestant vlucht

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 2-07-2001 Persberichten district Kerkrade
Maandag 2 juli 2001 - 14.35 uur

Kerkrade; gewonde arrestant op de vlucht
Tijdens een narcoticaonderzoek werden op 26 juni jl. een achttal mannen en één vrouw aangehouden in diverse panden in Kerkrade en Heerlen. (zie eerder verzonden persbericht).
Onder de arrestanten bevond zich een 32-jarige Heerlenaar die in verband met het verdere onderzoek ingesloten werd in het arrestantencomplex van het politiebureau in Kerkrade. Toen hij afgelopen vrijdag om 19.30 uur, nadat hij gelucht was, vanaf de luchtplaats naar zijn cel overgebracht werd, sprong hij plotseling over een trapleuning en viel een ongeveer 3 meter diep trappengat in. In dat gat bleef hij met nekletsel gewond liggen. Door de ambulance werd hij naar het Atrium in Heerlen vervoerd alwaar hij ter observatie opgenomen moest worden. Ter bewaking werden twee politiemensen voor de deur van zijn kamer geposteerd. In de nacht van vrijdag op zaterdag glipte de verdachte om 02.00 uur zijn bed uit, greep een in de kamer staande stoel en sloeg daarmee de ruit van zijn kamer in. Via het ontstane gat rende hij het balkon op en maakte zich uit de voeten daarbij achtervolgd door de politiepatrouille. Via halsbrekende toeren, het glijden langs diverse regenpijpen en gebruik makend van de brandtrappen wist hij uit de handen van de politie te blijven. Hij zag kans vanaf de vierde verdieping de begane grond te bereiken en rende de langs het ziekenhuis gelegen autosnelweg op die hij over stak. Ondanks een uitgebreid buurtonderzoek wist hij uit de handen van de politie te blijven.
De politie stelt een onderzoek naar hem in.

Kerkrade; schennis der eerbaarheid
Ten overstaan van een 13-jarig meisje uit Kerkrade liet een ongeveer 35-40 jarige onbekende man zondag 1 juli om 11.15 uur op de Pastoor de Grootstraat in die plaats zijn geslachtsdeel aan het kind zien en deed daarbij onzedelijke voorstellen. De verdachte was gekleed in een blauwe jeansbroek en een opvallend geel T-shirt Hij had een aangelijnde bordercollie bij zich. De politie stelt een onderzoek in.

Kerkrade; bedreiging met mes
Zondag 1 juli werd om 22.50 uur in een woning aan de Truytstraat in Kerkrade een 30-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij het kort daarvoor de ruit van de voordeur van de woning van zijn ex-vrouw ingeslagen. In de woning mishandelde hij zijn 30-jarige ex en diens 37-jarige vriend uit Landgraaf. Ook bedreigde hij beiden met een mes waarbij de nieuwe vriend op een gegeven moment in zijn arm stak. Het mes werd in beslag genomen.

Kerkrade; man steekt zich met mes
Zondag 1 juli kreeg de politie om 22.30 uur een melding dat een vrouw uit haar woning aan de Hertogenlaan in Kerkrade was gevlucht na een woordenwisseling met haar 28-jarige man gehad te hebben. In de kamer werd op de bank de man aangetroffen met in zijn buik een mes. Onderzoek wees uit dat de man tijdens de ruzie met zijn vrouw naar de keuken was gelopen om daar een groot vleesmes te pakken. In zijn woede stak hij zichzelf in de woonkamer met het mes in zijn buik doch stak daarbij dieper dan dat de bedoeling was. Het mes stak op zo`n kritieke plaats in zijn buik dat dit ter plaatse niet verwijdert kon worden reden waarom de ambulance onder politiebegeleiding naar het Atrium werd begeleid. Daar moest direct operatief ingegrepen worden.

Kerkrade; etalagekraak
Middels een steen gooide een onbekende maandag 2 juli om 00.15 uur de ruit van een winkel aan de Kampstraat in Kerkrade in waarna hij het pand betrad. Uit de winkel werd een nog onbekend aantal sloffen sigaretten gestolen.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie