Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nokia pakt uit met groei in Firewall/VPN-appliances markt

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Nokia pakt uit met opvallende groei in wereldwijde markt voor Firewall/VPN-appliances

Nieuw rapport van IDC bestempelt Nokia als prominent wereldwijd leverancier van firewall/VPN-beveiligingsapparatuur

Leidschendam, 2 juli 2001 - Nokia (NYSE: NOK) maakt bekend dat het in het nieuwste rapport van IDC (het belangrijkste informatie- en adviesbureau voor de wereldmarkt) heel wat lof toegezwaaid krijgt als een toonaangevend leverancier van internetbeveiligingsapparatuur voor de firewall/VPN-markt. IDC's 'Internet Security Appliance'-rapport onthult de marktaandelen in firewall/VPN-appliances of -apparatuur op basis van inkomsten en verzendingen. Nokia springt eruit als een belangrijk contribuant: het wint over het jaar 2000 méér dan 11% marktaandeel en ontpopt zich daarmee tot de snelste groeier in de sector.

Volgens het nieuwste IDC-rapport "leidt Nokia het rijtje met een groei van meer dan 430% in de markt van firewall/VPN-beveiligingsapparatuur. Het kaapt daarmee meer dan 22% weg van de totale wereldmarkt voor deze firewall/VPN-appliances." IDC verwacht dat Nokia gezien zijn consistent stevige concurrentiepositie "één van de grootste leveranciers in de markt voor beveiligingsapparatuur zal blijven."

Nokia's 'appliance-model' is uitgegroeid tot hét model bij uitstek voor veiligheidsimplementaties. Nokia blijft hiermee marktaandeel afsnoepen van de traditionele alternatieven.

Beveiligingsoplossingen op appliance-basis blijven de traditionele modellen verdringen door hun vermogen om afdoend af te rekenen met de complicaties en vereiste mankracht voor integratie, installatie en onderhoud van veelsoortige beveiligingscomponenten. Strak geïntegreerde, volledig geoptimaliseerde en doelgericht gebouwde apparaten leveren de betrouwbaarheid, snelle inschakelbaarheid, beheersbaarheid en hoge flexibiliteit die klanten in de hedendaagse complexe netwerkomgevingen nodig hebben.

De markt van beveiliging op appliance-basis groeide van 1998 tot 1999 met meer dan 100%, en van 1999 tot 2000 met 150%. In 1998 genereerde deze markt nog een bescheiden 182,2 miljoen dollar aan inkomsten. In 1999 was dat al meer dan verdubbeld tot 373,5 miljoen dollar, en in 2000 'ontplofte' de markt van de firewall/VPN-beveiligingsapparatuur tot een inkomstentotaal van bijna 1 miljard dollar (942,8 miljoen dollar om heel precies te zijn)! IDC verwacht dat deze markt zal blijven groeien tot ongeveer 4 miljard dollar in 2005.

"Nokia is allicht vooral bekend om zijn leiderschap in de mobilofonie, maar het heeft intussen met verve gedemonstreerd hoe goed het de markt van de internetbeveiligingsapparatuur en de behoeften van zijn klanten kent", prijst Chris Christiansen, vice-president Internet Infrastructure and Security Software bij IDC. "Nokia kan bogen op een solide productreeks en inzicht in de beveiligingsbehoeften van zijn klanten. Het is dan ook goed geplaatst om zijn sterke groeicurve voort te zetten."

"Wij zijn erg blij met het toenemende respect vanuit de markt en de hoogschatting van onze producten", stelt Bob Brace, vice-president Marketing voor Nokia Internet Communications. "Wij zullen onze klanten de beproefde en doelgericht gebouwde beveiligings-appliances blijven leveren die instaan voor de veilige, betrouwbare en krachtige internetverbinding zoals ze die van ons gewend zijn."

Nokia IP Network Security Solutions combineren marktleidende beveiligingssoftware met IP-routing van wereldklasse tot uiterst krachtige netwerkbeveiligingsoplossingen. Nokia beschikt over een volledige waaier gelauwerde netwerkbeschermingsapparatuur van wereldklasse, waarin beveiligingsoplossingen voor kleine kantoren aan bod komen naast beveiligingsappliances voor de filialen van een onderneming of oplossingen voor de behoeften van kleine en middelgrote ondernemingen met hun hogebeschikbaarheidsapplicaties.

Nokia's complete gamma oplossingen voor netwerkbescherming en -uitbreiding worden ontworpen met het oog op de meest veeleisende uitdagingen inzake internetbeveiliging. Ze worden bovendien ondersteund door Nokia's globale dienst- en supportorganisatie van wereldklasse, 'First Call - Final Resolution'.

Over Nokia Internet Communications
Nokia Internet Communications, gevestigd in Mountain View, Californië, levert hoogwaardige oplossingen voor netwerkbeveiliging, Virtual Private Network en software voor het beheer van draadloze transmissie. Deze oplossingen garanderen de veiligheid en de betrouwbaarheid van de netwerken van de bedrijven en de leveranciers van gebruiksklare diensten. Nokia wil het comfort van de eindgebruikers optimaliseren, door persoonlijke en betrouwbare transacties binnen de mobiele informatiemaatschappij mogelijk te maken.
Voor meer informatie gaat u naar www.nokia.com en klikt u op Secure Network Solutions.

Over Nokia
Nokia is de wereldleider in oplossingen voor mobiele communicatie. Dankzij zijn ervaring, zijn innovatievermogen en zijn gebruiksvriendelijke, betrouwbare oplossingen, is het bedrijf de grootste leverancier van mobiele telefoons ter wereld geworden en een van de belangrijkste leveranciers van mobiele, vaste en IP-netwerken. Door het Internet mobiel te maken, biedt Nokia de bedrijven nieuwe mogelijkheden en verrijkt het dagelijkse leven van de gebruikers. Nokia is één van de ondernemingen met het grootste aantal aandeelhouders ter wereld. Het staat genoteerd op zes verschillende beurzen, waaronder die van New York, Londen en Parijs.

Voor meer informatie:
Nokia Internet Communications Europe Leads United Claire Backhurst Jacqueline
Schakenraad
Tel.: +44 7788 145460 Tel.: +32 3
466 01 88
E-mail:
(jacqueline.schakenraad@leadsunited.com)

Leads United
The Engine for Business Communication
Lotte Herbots
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leads-united.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie