Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie biologische producten door statenleden

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Persbericht, 29 juni 2001

Promotie biologische producten door statenleden

Op maandag 2 juli om 12.00 uur zorgen statenleden er voor dat voor provinciale medewerkers biologische producten verkrijgbaar zijn in het bedrijfsrestaurant in het provinciekantoor aan het Houtplein. De actie is een initiatief van de GroenLinks-fractie. De `biologische lunch' op 2 juli zal worden geopend door gedeputeerde Bob Verburg (o.a. landbouw).
Stimuleren van productie en afzet van biologisch geteelde producten is provinciaal beleid. De afzet blijkt evenwel een probleem te zijn. Wat ligt meer voor de hand, heeft de GroenLinksfractie zich afgevraagd, dan als staten de daad bij het woord te voegen en in de eigen restaurants deze producten krachtig te promoten. De verwachting is dat door de actie de biologische producten een vaste plaats gaan innemen in het assortiment.
De fractie heeft de andere fracties uitgenodigd deel te nemen aan de promotiecampagne. Medewerking is o.a. toegezegd door Noord-Holland Anders/De Groenen en het CDA. De statenleden zullen achter een marktkraam brood, boter en dranken aan de vrouw/man brengen. Het facilitair bedrijf van de provincie verleent medewerking aan het initiatief.

Meer informatie bij de GroenLinksfractie: Henk Koetsier, tel. (023) 512 07 52, of tel. (06) 27177820

Print persberichtreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie