Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Onthulling beeld 'Het Vliegeniersbrilltje' in Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rijswijk

ers- en Nieuwsberichten...
Kunst met een andere bril

Rijswijk, 29 juni 2001

Op maandag 2 juli om 15.00 uur onthult wethouder D. Jense (van o.a. Cultuur) in zijn hoedanigheid van voorzitter van de Gemeentelijke Commissie voor Beeldende Kunst en Stadsverfraaiing (GCBKS) samen met leerlingen van de protestants-christelijke basisschool "De Vlieger" het beeld "Het Vliegeniersbrilletje" van kunstenares Resi van der Ploeg.
Het bronzen beeld, dat voor de school aan de Frits Diepenlaan nr. 43 staat, is in opdracht van de gemeente vervaardigd.

De kunstenares heeft zich in het ontwerp laten inspireren door zowel het vroegere vliegveld Ypenburg als door (school)kinderen. De sokkel van dit kunstobject heeft de vorm van een vliegtuigtrap en is uitgevoerd in beton en staal. Wie de trap opklimt kan bovenaan door het "vliegeniersbrilletje" kijken, dat is uitgevoerd in brons. Met dit werk legt kunstenares Resi van der Ploeg de relatie tussen de fantasierijke kinderwereld -kinderen die spelen dat ze piloot zijn, vormen met hun handen een vliegeniersbril voor hun ogen- en het verleden van Ypenburg, waar immers ooit èchte vliegeniersbrillen werden gedragen.Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2001 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie