Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

PSINet Europe brengt Secure Business Virtual Private Network

Datum nieuwsfeit: 02-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten

PSINET EUROPE LANCEERT SECURE BUSINESS VIRTUAL PRIVATE NETWORK

PSINet Europe gebruikt Nokia
's VPN-technologie om beveiligde toegang tot
bedrijfsnetwerken op afstand mogelijk te maken

Hoofddorp, 2 juli - PSINet Europe heeft zijn Secure Business Virtual Private Network gelanceerd en maakt daarbij gebruik van de VPN-technologie van Nokia. Via deze volledig beheerde service kunnen klanten op afstand veilige toegang tot hun bedrijfsnetwerk krijgen.

Het systeem is ontworpen met het oog op volledige schaalbaarheid, zodat de bescherming van de investering voor de klanten van PSINet Europe gegarandeerd is. De toegang tot het netwerk is vrij van storingen en onderbrekingen omdat voor volledige redundantie is gekozen. De installatie van het systeem gebeurt door speciaal opgeleide veiligheidsexperts van PSINet Europe. Het vereist geen aanpassingen van de bestaande interne Private Network-infrastructuur of een onderbreking van de bestaande VPN-activiteiten.

Het Secure Business VPN van PSINet Europe werkt volkomen ISP-onafhankelijk. Dat betekent dat de gebruiker via iedere Internet Service Provider toegang kan krijgen tot zijn of haar netwerk. PSINet heeft gekozen voor het IPSec VPN-gamma van Nokia omdat dit het best voldeed aan de hoge eisen die PSINet voor zijn nieuwe Secure Business VPN-service stelt. Met dit VPN-systeem wordt zakendoen in Europa vergemakkelijkt; het bedrijfsnetwerk wordt uitgebreid tot het individu.

Nokia biedt een waaier van bekroonde, gestandaardiseerde VPN-systemen aan. Op basis van de gepatenteerde IP-groeperingstechnologie van het bedrijf voorkomen Nokia's eigen VPN-doorgeefluiken dat bepaalde VPN-punten het laten afweten, waardoor ondernemingen het internet trefzeker en efficiënt kunnen gebruiken om netwerkbronnen op afstand met elkaar te verbinden. Wanneer diverse eenheden gegroepeerd worden, zijn de VPN-toepassingen van Nokia volledig betrouwbaar tijdens 'active session failover' (overname van de actieve sessie bij storingen) en 'dynamic load balancing' (het dynamisch verdelen van de belasting).

Over PSINet Europe
PSINet Europe werd in 1997 opgericht en heeft zijn hoofdkantoor in Genève, Zwitserland. Het bedrijf is een toonaangevende leverancier op het gebied van internet en IT-oplossingen. PSINet Europe biedt hostingoplossingen, een wereldwijde eCommerce-infrastructuur, end-to-end IT-oplossingen en een volledige reeks retail en wholesale internetdiensten. Deze diensten worden geleverd via een door PSINet beheerd eigen glasvezelnetwerk, webhosting en switching faciliteiten. Het bedrijf heeft volledige dochterondernemingen in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Nederland, Spanje, Zwitserland en Groot-Brittannië. PSINet Europa heeft 770 werknemers en exploiteert vijf Europese hosting centers. Het is een onafhankelijke dochteronderneming van PSINet Inc., met hoofdkwartier in Ashburn, Virginia USA, en levert momenteel internetdiensten in meer dan 900 grootstedelijke gebieden in meer dan 20 landen op vijf continenten.

Voor meer informatie:

Brodeur Worldwide
Hanneke van Dreumel
0344 67 73 17
(hvandreumel@nl.brodeur.com)

PSINet
Ron Happel
023 569 98 00
(happelr@psi.com)

Voor alle volledigheid treft u bovenstaande tekst tevens als attachment aan.

(See attached file: 02-07 Persbericht VPN-Nokia FINAL NL.doc)

Met vriendelijke groet,

Namens PSINet
Brodeur Worldwide

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie