Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorgeleiding Milosevic rechtstreeks bij de NOS

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten
NOS


Voorgeleiding Milosevic rechtstreeks bij de NOS 02-07-01
NOS Actueel besteedt morgen in een extra rechtstreekse uitzending vanaf 09.45 uur op Nederland 2 aandacht aan de voorgeleiding van Slobodan Milosevic voor het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag. Tijdens de uitzending zal er worden geschakeld tussen het Tribunaal in Den Haag en de studio in Hilversum, waar twee gasten commentaar zullen leveren op de start van het proces tegen de voormalige president van Joegoslavië.

Oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. Dat zijn de belangrijkste aanklachten die tegen Milosevic zullen worden ingebracht. Voor het Joegoslavië Tribunaal zal de uitgebreide aanklacht morgenochtend worden voorgelezen. De 28 juni uitgeleverde Milosevic moet zijn schuld of onschuld ten aanzien van het ten laste gelegde uitspreken.

NOS Actueel zal live verslag doen van het proces in Den Haag. NOS-verslaggever Gerrie Eickhof neemt daar de verslaggeving voor zijn rekening. Vanuit de studio in Hilversum wordt het proces gevolgd door Prof. dr. Rob de Wijk, verbonden aan Instituut Clingendael in Den Haag en Mr. Michael Wladimiroff.

De Wijk is naast zijn werk voor Clingendael tevens als hoogleraar internationale betrekkingen verbonden aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is hij ook hoogleraar Strategische Studies aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Wladimiroff is internationaal strafrechtadvocaat. Eerder trad hij op als verdediger voor een eerder veroordeelde oorlogsmisdadiger van het Joegoslavië Tribunaal.

De presentatie in Hilversum is in handen van Gerard Arninkhof. Het voorlezen van de aanklacht zal voor zo ver mogelijk worden ondertiteld, dan wel simultaan worden vertaald. Voor auditief gehandicapten (doven en slechthorenden) is de uitzending via Teletekst pagina 888 te volgen. De uitzending zal tot uiterlijk 12.25 uur duren. Millosevic arriveert in Scheveningen
Slobodan Milosevic
Joegoslavië-tribunaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie