Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tulip ontvangt een order van meer dan 45 miljoen gulden

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Bron: Tulip Computers NV
Zoek soortgelijke berichten
TULIP ONTVANGT EEN BELANGRIJKE ORDER VAN MEER DAN 45 MILJOEN GULDEN, NEDERLANDSE OVERHEID ONDERSTEUNT KEUZE VOOR TULIP IN OMVANGRIJK EDUCATIEPROJECT
"Train de trainer" programma voor meer dan 6.000 leraren en levering van meer dan 10.000 Pc's

Amersfoort, 3 juli 2001

Tulip Computers (Tulip) heeft een omvangrijke PC-order ontvangen in een educatieprogramma onder ORET-regelgeving van de Nederlandse Overheid. Tulip zal Pc's en bijbehorende trainingen leveren in een groot nationaal IT-trainingsprogramma van het Ministerie van Onderwijs in Bangladesh. Tulip's bijdrage bestaat uit de levering van meer dan 10.000 Pc's, het geven van een "Train de trainer" cursus voor meer dan 6.700 leraren en het afnemen van de examens van de cursisten. De totale opbrengsten van dit project zullen meer dan NLG 45 miljoen bedragen. De Pc's zullen per direct worden uitgeleverd en de trainingen zullen aanvangen in het vierde kwartaal van 2001.

Maatwerk automatiseringsoplossingen
Tulip zal ongeveer 10.000, op een Pentium® III gebaseerde, Tulip Vision Line® Manageable Desktops leveren. Elke desktop is voorzien van een voorgeïnstalleerd Microsoft Windows 98 besturingssysteem, Office 2000 en speciale beveiligingssoftware om de systeeminstellingen tegen ongewilde beïnvloeding door cursisten te beschermen. Tulip's flexibiliteit en maatwerk in dit aanbod waren doorslaggevend om als partner te worden geselecteerd.

Dit educatieproject in Bangladesh is niet het eerste en enige educatieproject in de markt. Er zijn reeds veel omvangrijke educatieprojecten afgerond in onder andere Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Jip van den Berg, CEO van Tulip Computers geeft aan: "We zijn blij om mee te werken aan een educatieproject met een dergelijk belang voor toekomstige ontwikkeling van Bangladesh. We beschouwen onze selectie als een vertrouwen in onze vakbekwaamheid en levering van betrouwbare, maatwerkoplossingen in complexe IT projecten. Tulip is altijd goed vertegenwoordigd geweest in de openbare sector en dit samenwerkingsproject met de Nederlandse overheid is exact het type opdracht waarvoor onze organisatie geschikt is."

Trainingen door NewLevel.nl
Tulip's trainingscentrum voor IT-professionals, NewLevel.nl, zal meewerken in het "train de trainer" programma. Dit programma is erop gericht de meest actuele ICT-kennis naar de studenten in Bangladesh over te brengen. NewLevel.nl zal meer dan 6.700 leraren de kennis meegeven over hoe ze ICT in de klaslokalen kunnen implementeren. De training bevat zowel theoretische als praktische vraagstukken en is gebaseerd op het NewLevel.nl scholingsprogramma. Het 12 weken durende trainingsprogramma wordt afgesloten met een examen dat wordt afgenomen door de cursusleiders van NewLevel.nl in samenwerking met NTRAMS (National Training and Research Academy for Multilingual Shorthand).

Md. Abdul Mannan Sarkar, manager van NTRAMS, geeft aan: "Om een educatieproject met een dergelijke orde van grootte op te starten, zijn gekwalificeerde partners nodig. Onze eigen cursusinstelling moet kunnen vertrouwen op een ervaren partner. Met NewLevel.nl zijn we verzekerd van 13 jaar ervaring in het trainen van IT-professionals van elk niveau. Daarom vertrouwen we erop dat de ondersteuning van NewLevel.nl zal bijdragen tot een succes van dit project."

Publiek trainingsprogramma
Het trainingsprogramma is een initiatief van het Ministerie van Onderwijs van Bangladesh. Het omvat de training van meer dan 6.700 leraren in het voortgezet en hoger onderwijs met een tijdsduur van 12 weken verspreidt over een tijdsbestek van drie jaar. Doelstelling van het programma is het tot een internationaal en competitief niveau opwaarderen van de ICT-kennis van de toekomstige generaties in Bangladesh. De cursisten van het programma zullen op hun beurt in de komende 5 jaar weer tienduizenden ICT-studenten opleiden. De ontwikkeling van de economische positie van Bangladesh was een van de belangrijkste factoren van de Nederlandse overheid om ondersteuning te geven aan dit project. Dit programma van IT-training en -ontwikkeling voor ontwikkelingslanden, past precies in het ontwikkelingshulpprogramma van de Nederlandse overheid.

Tulip Computers (Tulip) is een internationale IT leverancier die servers, deskbound computers, notebooks en communicatieproducten integreert in totaaloplossingen voor de zakelijke IT gebruiker.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Harro Tillema
Tulip Computers N.V.
Postbus 150
3800 AD Amersfoort
Nederland
Tel: + 31 - (0)33 - 45.49.462
Fax: +31 - (0)33- 45.49.499
E-mail (htillema@tulip.com)
Internet www.tulip.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie