Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Edwin Jacobs tijdelijk Managing Director van SAP Nederland

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Edwin Jacobs tijdelijk Managing Director van SAP Nederland

's Hertogenbosch,3 juli 2001 - Na vijftien jaar aan het hoofd van SAP Nederland te hebben gestaan, trekt Managing Director Etienne Stouten, met de steun van de SAP groep, zich om gezondheidsredenen tijdelijk terug. Stouten was gedurende een lange periode de stuwende kracht achter de groei en het succes van SAP in Nederland. Edwin Jacobs, Managing Director van SAP Belux, neemt vanaf vandaag zijn functie waar. Jacobs zal rechtstreeks rapporteren aan Leo Apotheker, President EMEA bij SAP.

Edwin Jacobs (48) kwam aan het hoofd van SAP Belux in juni 2000. Hij is doctorandus Economische Wetenschappen en heeft een MBA in "marketing & finance". Hij volgde ook verscheidene managementopleidingen aan INSEAD.

Tijdens zijn professionele loopbaan werkte hij vooral in technische en commerciële functies voor bedrijven als Bull, Texas Instruments en Digital Equipment. In 1989 ging hij bij Telinfo aan de slag. Eerst als general manager van Telindus België, later voor Telinfo Integrated Systems. In 1992 werd hij general manager van AMDAHL Corporation. In 1996 maakte Edwin Jacobs de overstap naar Belgacom als commercieel directeur voor de "corporate customers division". Daarna werd hij Manager Corporate Strategy & Infrastructure bij KPN Orange België. Uiteindelijk keerde Edwin Jacobs terug naar zijn IT-roots als Managing Director bij SAP Belux. Vanaf nu neemt hij dus ook de leiding waar van SAP Nederland.

Over mySAP.com
mySAP.com - samengesteld uit business-to-business marktplaatsen, op rollen gebaseerde portals, bedrijfsapplicaties en services voor applicatiehosting - stelt klanten in staat om snel een e-business omgeving te creëren.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in e-business software-oplossingen. Met behulp van mySAP.com verbeteren mensen overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij de operaties en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens. Op dit moment gebruiken ruim 13.500 bedrijven verspreid over meer dan 100 landen software van SAP. Het totaal aantal SAP-installaties is wereldwijd gestegen tot boven 30.000. Met dochterondernemingen in meer dan 50 landen genereerde SAP in boekjaar 2000 een omzet van EUR 6,27 miljard. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie over SAP is te vinden op www.sap.com.

Voor meer informatie:
Karin Venverloo, pr manager, SAP Nederland
tel.: 00 31 (0)73 645 75 37
e-mail: (karin.venverloo@sap.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie