Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitvoering vastgestelde wijkplannen Den Haag van de grond

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-03: Uitvoering van vastgestelde wijkplannen komt flink van de grond pag.nr.=7462

De gemeente en de corporaties willen nog een extra kwaliteitsslag voor het wijkplan Transvaal maken. Er wordt gestudeerd op verdichtingsmogelijkheden om de sterke afname van het aantal woningen in deze wijk op te vangen. Daarvoor is onder andere het tracé van lijn 11 in beeld. Aan de uitvoering van de vastgestelde wijkplannen wordt hard gewerkt. Resultaten van de wijkverbetering worden zichtbaar in Laak-centraal, Heesterbuurt, Nieuw-Waldeck en Den Haag-Zuidwest. Het wijkplan voor Spoorwijk wordt nog voor de zomervakantie aan de gemeenteraad ter vaststelling aangeboden.

In het halfjaarlijks voortgangsbericht over de wijkverbetering dat wethouder Hilhorst van Ruimtelijke Ordening, Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting vandaag aan de raadscommissie stuurt, staat dat ook het wijkplan Laak-Noord vertraging oploopt. De nieuwbouw aan de Zuigerstraat moet worden heroverwogen en er wordt nog gestudeerd op plannen voor de woningen van Vestia aan het Ketelveld. Het wijkplan Spoorwijk komt binnenkort in de raad. Het wijkplan Rustenburg-Oostbroek is nu in de inspraakfase en kan na de zomer worden vastgesteld. Voor Morgenstond zal een startbesluit worden voorbereid. Ook wordt een wijkplan voor Moerwijk ter hand genomen. Het voortgangsbericht over het wijkplan Duindorp is woensdag 27 juni in de raadscommissie ROSV behandeld.

In veel wijken komt de uitvoering van de wijkplannen flink van de grond. In Laak-centraal ligt de nadruk op het stimuleren van het woningonderhoud door particuliere eigenaren en op de verbetering van de openbare ruimte. Ook in de Heesterbuurt, Nieuw-Waldeck en het Schipperskwartier wordt de openbare ruimte opgeknapt. In Bouwlust lopen diverse nieuwbouwprojecten. Maar ook in wijken waar de wijkplannen nog in de maak zijn, gebeurt veel aan verbetering van woonomgeving en leefbaarheid. Zo draaien in Transvaal de programmas voor de aanpak van onrechtmatige bewoning, graffiti-bestrijding en leefbaarheid op volle toeren. De aanstelling van de coördinator leefbaarheid werpt in Spoorwijk zijn vruchten af. De directe aanpak in de sloopgebieden geeft de wijk vertrouwen in een goed verloop van het proces.

3 juli 2001

last update: 3 juli 2001 ;pag.: 7462; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie