Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ontwikkeling Avenue Culinaire Den Haag start binnenkort

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-03: Ontwikkeling Avenue Culinaire start binnenkort pag.nr.=7465

Indien de gemeenteraad akkoord gaat, ondertekenen de gemeente, de horeca-ondernemersvereniging 'Wereldgracht', vastgoedeigenaren en de Rabobank binnenkort een overeenkomst om daadwerkelijk te starten met de ontwikkeling van Avenue Culinaire.

Voor de ontwikkeling van Avenue Culinaire wordt door de gemeente f 300.000,- beschikbaar gesteld. Dit bedrag wordt gefinancierd uit de subsidiepot niet-fysieke stadseconomie grote steden van het ministerie van Economische Zaken.

Avenue Culinaire bevat een aantal straten met internationale restaurants. Het gaat om de Dunne Bierkade, de Bierkade en het Groenewegje tussen Stationsweg en Spinozastraat. Bedoeling is dat de Avenue Culinaire deel gaat uitmaken van City Mondial.

De ongeveer 15 multiculturele restaurants in het Avenue Culinaire gebied krijgen een exotisch/mediterraan karakter. Verwacht wordt dat de restaurants, die een totaal vloeroppervlak van circa 2.000 m2 zullen hebben, een jaaromzet van ongeveer f 10,2 miljoen zullen draaien. Berekend is dat dit bijna 100 nieuwe arbeidsplaatsen kan opleveren. Voor een deel zijn dat banen aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

De plannen voor Avenue Culinaire sluiten aan bij het beleid, zoals dat is neergelegd in de nota`s Kracht van Den Haag, City Mondial, Toerisme en Horecastructuur.
Avenue Culinaire past ook in het Binnenstadsplan 2000- 2010.

Om Avenue Culinaire te versterken, wordt eraan gedacht om in de directe omgeving een dansschool, een kookboekenwinkel, een kruidentuin, een filmhuis, een galerie en een hotel te vestigen.

De plannen voor Avenue Culinaire worden op 12 juli aanstaande besproken in de raadscommissie Economie & Personeel en op 19 juli in de voltallige gemeenteraad.

3 juli 2001

last update: 3 juli 2001 ;pag.: 7465; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie