Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitbreiding kinderopvang Den Haag vordert gestaag

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-03: Uitbreiding kinderopvang vordert gestaag pag.nr.=7520

De uitbreiding van de kinderopvang in Den Haag vordert gestaag. Dit blijkt uit de derde tussenrapportage van wethouder Jetta Klijnsma van Welzijn, Volksgezondheid en Emancipatie van Den Haag.

In het eerste half jaar van 2001 zijn er 159 kindplaatsen bijgekomen. Op 1 januari 2001 was het aantal gerealiseerde plaatsen 878. Het streven is om op 31 december 2002 om het aantal kindplaatsen te hebben vermeerderd met 2494 kindplaatsen. Dit is vastgesteld aan de hand van een regeling van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Van het ministerie krijgt de gemeente Den Haag 31 miljoen gulden om het aantal kindplaatsen met 2494 te vermeerderen.

Ondanks het gunstige verloop van de uitbreiding van het aantal kindplaatsen tot dusver is er volgens wethouder Jetta Klijnsma wel een aantal risico's. Het gaat om de stijging van de bouwkosten, ontwikkelrisico's en de schaarste op de arbeidsmarkt (het vinden van voldoende, gekwalificeerd personeel).

3 juli 2001

last update: 5 juli 2001 ;pag.: 7520; auteur: 77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie