Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vandaag in de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 03-07-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.

dinsdag 3 juli 2001
VERENIGDE VERGADERING
De Eerste en de Tweede Kamer komen om 12.30 uur in een Verenigde Vergadering bijeen in verband met de toestemmingswet voor het huwelijk van Zijne Koninklijke Hoogheid Prins
Willem-Alexander Claus George Ferdinand, Prins van Oranje, Prins der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg met Máxima Zorrequieta. De bijeenkomst wordt vanaf 12.30 uur live-uitgezonden door de NOS via de televisiezender Nederland 2.

PLENAIRE VERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint op dinsdag 3 juli om 15.00 uur.

Bij aanvang van de vergadering heeft het wekelijkse mondelinge vragenuur plaats. Vervolgens stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast en volgen stemmingen.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de ministers Korthals (Justitie) en Borst-Eilers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en de vaste Commissies voor Justitie en Volksgezondheid, Welzijn en Sport over diverse onderwerpen met betrekking tot het drugsbeleid (dit overleg had plaats op 23 mei jongstleden).

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) en de vaste Commissie voor Justitie over:

-het plaatsen van adoptiekinderen uit het buitenland bij paren van hetzelfde geslacht en het uitstellen van adopties uit Guatemala (dit overleg had plaats op 30 mei jongstleden).

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de staatssecretarissen Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Kalsbeek (Justitie) en de vaste Commissies voor Volksgezondheid Welzijn en Sport en Justitie over de implementatie van de Wet op de Jeugdzorg. Door het programma wordt de overgang van de huidige situatie naar de nieuwe situatie van de Wet op de Jeugdzorg ingevuld (dit overleg had plaats op 21 juni jongstleden).

Vervolgens debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en de vaste Commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het nationaal en internationaal stoffenbeleid (dit overleg had plaats op 13 juni jongstleden).

Ten slotte debatteert de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de ministers Jorritsma-Lebbink (Economische Zaken) en Korthals (Justitie) en de vaste Commissies voor Economische Zaken en Justitie over de departementale actieprogrammas ten behoeve van de administratieve lastenverlichting (dit overleg had plaats op 27 juni jongstleden).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Justitie: 13.45 uur - Klompézaal

Agenda: procedure.

Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Justitie, Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 16.15 uur - Klompézaal
Agenda: procedure.
Economische Zaken: 16.30 uur Suze Groenewegzaal
Agenda: procedure.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie